Ubio ćerku i ženu, pa presudio sebi
Foto: Damir Dervišagić

Porodična tragedija

Ubio ćerku i ženu, pa presudio sebi

Crna Hronika -
Petar Balan (55) pucao pred svojim roditeljima u ćerku Sanelu (28), suprugu Maricu (49), a potom izvršio samoubistvo

VRŠAC - Jeziv zločin!

Petar Balan (55) ubio je u petak iz pištolja tetejca najpre ćerku Sanelu (28), a onda i suprugu Maricu (49).

Sve se odigralo za vreme porodičnog ručka oko 15.30 sati i pred očima Petrovih roditelja, majke Jeve i oca Petra, u njihovoj porodičnoj kući u selu Ritiševo kod Vršca.

Pošto je pucao u ćerku i ženu, ubica je izašao iz kuće i otišao do prodavnice preko puta kuće, a za to vreme otac se sakrio u strahu da ne ubije i njega, dok je majka pošla za sinom.

Petar je u prodavnici pred svima koji su se u njoj zatekli rekao da je pobio porodicu, okrenuo se i vratio u kuću. Čim je kročio u dvorište, u kom je zatekao majku, zastao je i pucao sebi u glavu.

Kako Kurir saznaje, Sanela je završila Ekonomski fakultet i uskoro je trebalo da počne da radi. Petar je ranije radio kao portir, ali je dugo bez posla. Meštani kažu da nije bio alkoholičar, ali da nije bio ni dobar domaćin jer je rasprodao traktor i mašine. Neki kažu da je bio povučen i da se nije mnogo družio sa meštanima, ali niko nije mogao da pretpostavi da je sposoban da počini ovakav zločin.

Njegov otac kleo je mrtvog sina i tražio od policije „da ga baci negde usput jer neće da čuje za njega i ne želi ni da ga sahrani“. Sve vreme jecajući molio je policajce da ga puste da vidi snaju i unuku.

- I žena i ćerka preminule su na mestu, a motiv ovog monstruoznog zločina još nije poznat - kaže naš sagovornik iz policije.

S. S.

Sanela Balan
Sanela Balan

Marica Balan
Marica Balan

Otac ubice kleo sina
Otac ubice kleo sina

Očajni otac i majka Petra Balana
Očajni otac i majka Petra Balana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja