GODINE PROLAZE, TI ŽIVIŠ! NISAM TE SAČUVAO OD SMRTI, ALI HOĆU OD ZABORAVA: Giška ubijen pre 31 godinu, evo ko se oprostio od njega
Foto: Kurir.rs, Printscreen

godišnjica smrti đorđa božovića giške

GODINE PROLAZE, TI ŽIVIŠ! NISAM TE SAČUVAO OD SMRTI, ALI HOĆU OD ZABORAVA: Giška ubijen pre 31 godinu, evo ko se oprostio od njega

Crna Hronika -

Sportista i osnivač Srpske garde Đorđe Božović, zvani Giška brutalno je s leđa ubijen pre tačno 31 godinu, a u jednim dnevnim novinama prijatelj se oprostio od njega.

Naime, njegov prijatelj Brano Mićunović je, kao i svih prethodnih godina dao veliku čitulju, u kojoj je napisao da ga nije zaboravio nakon toliko godina.

- Danas 15. septembra 2022. navršava se trideset jedna godina otkako je među anđele otišao moj brat Đorđe Božović Giška - piše u gornjem delu čitulje, a zatim stoji:

- Godine prolaze, a ti živiš, brate moj. Nisam te mogao sačuvati od smrti, ali te ljubavlju čuvam od zaborava. Zauvek tvoj brat Brano Mićunović.

Đorđe Božović Giška
foto: Kurir.rs

Božović je, podsetimo ubijen s leđa i to pod nerazjašnjenim okolnostima u okolini Gospića 15. septembra 1991. Mesec dana ranije u Beogradu u sačekuši je ubijen Branislav Matić Beli sa kojim je osnovao Srpsku gardu.

Inače, Giška je rođen 15. septembra 1955. u Peći u porodici Gavrila i Milene Božović. Đorđe je do 1964. živeo u Inđiji, koju je kasnije često posećivao, nakon čega se sa majkom i mlađom sestrom Slavicom porodica preselila u Beograd.

Kroz služenje zatvorskih kazni uspeo je da pročita skoro sve knjige zatvorskih biblioteka i da završi Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu. Planirao je da završi i teologiju ali nije dobio dozvolu da iz zatvora polaže ispite. Govorio je šest stranih jezika.

đorđe božović giška
đorđe božović giškafoto: Privatna Arhiva

Inače, on je jednom objasnio kako je zapravo postao kriminalac.

- Onima koji me optužuju da sam kriminalac kažem: u Beogradu sam se pročuo kao dosta dobar bokser, vredan u školi, a željan svega. Hoću da se i provedem, volim devojke, a para nema. Kako se snaći? Predloži ovaj ono, ajde sitno, ajde krupno, ajde pljačka... Krenuo sam iz neke želje za avanturizmom, za nekim glupiranjem, i toga se danas stidim. Ali ja to časno zovem pravim imenom.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track