TUŽILAŠTVO TRAŽILO 10 GODINA ZATVORA ZA LAZARA GALIĆA: Sud danas izriče presudu za smrt malog Stefana (9) na Karaburmi
Foto: Nikola Andjic, Privatna Arhiva

TUŽILAŠTVO TRAŽILO 10 GODINA ZATVORA ZA LAZARA GALIĆA: Sud danas izriče presudu za smrt malog Stefana (9) na Karaburmi

Crna Hronika -

Prvi osnovni sud u Beogradu danas bi trabalo da izrekne prvu presudu Lazaru Galiću (38), koji je optužen da je 17. jula prošle godine, na pešačkom prelazu na Karaburmi izazvao tešku saobraćajnu nesreću, posle koje je nekoliko dana kasnije u bolnici preminuo devetogodišnji Stefan Balić.

Tužilaštvo, je podsetimo, u završnoj reči tražilo od suda da Galića osudi ukupno na 10 godina zatvora, zbog izazivanja nesreće i nepružanja pomoći, pošto je posle stravične nesreće pobegao sa mesta nesreće. Odbrana je, s druge strane, zatražila oslobađajuću presudu za Galića.

Stefan Balić
foto: Nikola Anđić, Printscreen/Facebook

- Ovo je prvostepena presuda i na nju će pravo žalbe imati i tužilaštvo i odbrana. Galić je u pritvoru, koji mu je poslednji put produžen pre nekoliko dana - objašnjava sagovornik Kurira.

Teška saobraćajna nesreća, podsetimo, dogodila se 17. jula prošle godine u Ulici Marijane Gregoran, oko 20.15 sati. Nastradali dečak je sa ocem i bratom prelazio ulicu na obeleženom pešačkom prelazu, kada je Galić svojim automobilom naleteo na njih, a potom dao gas i pobegao. - U nesreći su povređena braća, Stefan (9) i tri godine mlađi L. B., kao i njihov otac M. B. Devetogodišnjak je nekoliko dana kasnije preminuo u bolnici - podseća sagovornik Kurira.

Lazar Galić je uhapšen nekoliko dana kasnije i posle saslušanja pušten da se brani sa slobode. Međutim, nakon burne reakcije javnosti i organizovanih protesta na mestu tragedije, Galiću koji je inače već osuđivan za saobraćajke, određen je pritvor.

Stefan Balić
foto: Dado Đilas, Privatna Arhiva

Na početku suđenja, kako je Kurir pisao, on je izjavio da nije kriv i izjavio saučešće porodici mališana.

- Velika je tragedija, bol s kojim treba da živim, ne znam kako ću. Ja sam otac dva dečaka od 14 i 6 godina, želim da izjavim saučešće porodici, mada znam da im to sada ništa ne znači, uništen im je život. Uništio sam i njihove živote i živote moje porodice. To je jad koji me grize, da bar mogu da vratim vreme - rekao je Galić tokom prvog izlaganja pred sudom.

U svojoj završnoj reči pred presudu, rekao je da mu je najveća kazna da živi sa onim što se dogodilo.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track