BIZARNO! U ITALIJI ODRŽANO SUĐENJE MRTVOM SRBINU: 3 godine odlagali početak procesa za porodično nasilje koje se okončalo zločinom
Foto: Društvene mreže

sud u vićenci

BIZARNO! U ITALIJI ODRŽANO SUĐENJE MRTVOM SRBINU: 3 godine odlagali početak procesa za porodično nasilje koje se okončalo zločinom

Crna Hronika -

Tri meseca nakon ubistva Lidije Mirković (42) u Vićenci, za čiju smrt se sumnjiči njen suprug Zlatan Vasiljević, koji se posle krvavog pira ubio, u italijanskom sudu je održano prvo ročište za nasilje u porodici, jer je nesrećna žena ranije prijavila muža za to krivično delo.

Međutim, od 2019. godine, kada je podignuta optužnica protiv Vasiljevića, nije održano ni jedno ročište, a u međuvremenu dogodio se stravičan zločin.

lidija, zlatan i gabriela
lidija, zlatan i gabrielafoto: Printscreen/Facebook

- Proces koji je bio u toku, sada je okončan zbog smrti počinioca. To je konstatovano na sudu - navodi italijanski portal Il giornale di Vicenza i dodaje da je ubijena Lidija trpela zlostavljanje, batine i uvrede, od strane muža od 2006. godine, zbog čega ga je i prijavljivala.

Brat ubijene Srpkinje rekao je za italijanske medije "da je ogorčen zbog činjenice da se prvo suđenje za nasilje nad njegovom sestrom odigralo tek pošto je ona ubijena".

Vićenca, sahrana, Lidija Miljković
foto: Printscrren/Youtube

- Zlatan se nikada nije pokajao! Bio je manipulator, a da se suđenje koje smo čekali od 2019. odigralo ranije, Lidija bi i dalje bila tu, bila bi živa, jer bi on bio iza rešetaka - rekao je Lidijin brat. On je podsetio da je početak suđenja odlagan čak osam puta.

mesto gde je ubijena
mesto gde je ubijenafoto: Kurir.rs

Podsetimo, Lidija je ubijena u junu kada ju je Zlatan, koga je ona napustila, sačekao ispred posla i pucao u nju nasred ulice. Prethodno je ubio svoju aktuelnu partnerku. Posle dvostrukog ubistva on se ubio u automobilu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track