U SUBOTICI ČEKAJU DOLAZAK IZ ENGLESKE ĆERKE UBIJENE LJILJANE: Robertu određen pritvor zbog brutalnog ubistva bivše supruge
Foto: Printscreen Facebook

U SUBOTICI ČEKAJU DOLAZAK IZ ENGLESKE ĆERKE UBIJENE LJILJANE: Robertu određen pritvor zbog brutalnog ubistva bivše supruge

Crna Hronika -

Robertu Velimiroviću (58) osumnjičenom za ubistvo bivše supruge Ljiljane Velimirović (54) danas je u Višem tužilaštvu u Subotici na teret stavljeno krivično delo teškog ubistva.

"Osumnjičenom ubici je određen pritvor od 30 dana, zbog opasnosti od bekstva i mogućnosti uticaja na svedoke, uznemirenja javnosti i opasnosti od ponavljanja teškog krivičnog dela", saznajemo iz izvora bliskog tužilaštvu.

Portparol Višeg suda u Subotici kaže, da nisu u mogućnosti da iznesu više podataka, nakon što je osumnjičeni za ubistvo izneo odbranu pred tužiocem Višeg javnog tužilaštva.

Robert Velimirović je uhapšen nakon počinjenog ubistva bivše supruge, u utorak oko 14 sati, u stanu njene majke u subotičkoj ulici Sergeja Jesnjina, gde je žrtva boravila sa majkom nakon razvoda. Nakon krvavog čina, pobegao je sa mesta zločina, a bivšu suprugu ubo je nožem u leđa i zadao joj smrtonosan ubod u vrat. Nesrećna žena preminula je na majčinim rukama.

Robert i Ljiljana Velimirović
Robert i Ljiljana Velimirovićfoto: Printscreen Facebook

Da tragedija bude veća, Ljiljana je negovala bolesnu majku koja slabo i vidi i čuje, u godinama je, a koju su nakon strašne tragedije bliži rođaci odveli kod sebe. Stan u kojem je Ljiljana preminula policija je zapečatila, a majka je u potpunom šoku, ne može da govori.

Posle dvadesetak sati potrage policija je juče ujutro pronašla Roberta, koji je u ulici gde stanuje, Braće Radića, sedeo u automobilu ispre jedne prodavnice , a sav je, kako nezvanično saznajemo, bio krvav. On je, naime, pokušao da sebi preseče vene, pa ga je policija zatekla bez svesti u automobilu, a posle ukazivanja prve pomoći, osumnjičeni je uhapšen.

Robert Velimirović
foto: Printscreen Facebook

Sahrana Ljiljane Velimirović je u subotu u 14 sati, na Kerskom groblju u Subotici, a rodbina kaže da su svi u šoku, da čekaju dolazak Ljiljanine kćerke Kristine iz Engleske, gde živi, i da znaju samo toliko da nesrećna Ljiljana nije želela da se pomiri sa bivšim suprugom, nakon čega joj je nožem presudio.

Vrata stana je otvorila Ljiljanina majka Ljubica, a Robert je posle kraćeg verbalnog sukoba uzeo nož i usmrtio Ljiljanu. Ne zna se šta ga je nateralo na krvavi čin, da li patološke emocije koje je gajio prema žrtvi, ili je pukao samo zbog njenog odbijanja da nastave zajednički život, a više detalja znaće se tokom suđenja.

Kurir.rs/N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track