POČELO PONOVLJENO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU: Iz pritvora sproveden u sudnicu, PONOVO NEGIRAO da je oprao više od 20 MILIONA EVRA
Foto: Ana Paunković, Nenad Kostić

specijalni sud

POČELO PONOVLJENO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU: Iz pritvora sproveden u sudnicu, PONOVO NEGIRAO da je oprao više od 20 MILIONA EVRA

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je počelo ponovljeno suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pranje više od 20 miliona evra prljavog novca, za koje tužilaštvo tvrdi da je zarađen od šverca kokaina. Prvostepenu presudu, kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora zbog ulaganja novca u legalne finansijske tokove, privatizaciju i kupovinu preduzeća, hotela i poljoprivrednog zemljišta u Srbiji, ukinuo je Apelacioni sud u Beogradu i naložio novo suđenje.

- Nisam kriv ni po jednoj tački optužnice - rekao je tokom prvog suđenja za pranje novca Darko Šarić. On je tada izneo detaljnu odbranu tvrdeći da mu je sve namešteno i da je su svoju imovinu prijavio još 2003.

Darko Šarić, Sudjenje, Apelacioni Sud
foto: Nenad Kostić

- Danas je počelo pripremno ročište, na kom tužilaštvo i odbrana predlažu dokaze koje žele da izvedu tokom suđenja, a potom se okrivljeni kratko izjašnjavaju o krivici. Sudsko veće, potom će zakazati početak javnog suđenja - objašnjava sagovornik Kurira.

Darko Šarić, danas je na suđenje sproveden iz pritvora koji se nalazi u zgradi Specijalnog suda u Beogradu. Šarić je, podsetimo, od aprila ponovo u pritvoru a Apelacioni sud trebalo da donese odluku i u predmetu koji protiv njega vođen zbog šverca kokaina.

Kako saznajemo, Šarić i ostali optuženi i danas su kratko negirali krivicu.

- Odbrana i tužilastvo saglasili su se da se veći deo dokaza izvođenih tokom prvog suđenja pročita. Ostale su sporne naredbe za prisluškivanje. Početak suđenja zakazan je za 7. novembar - potvrdio je za Kurir Šarićev advokat Dalibor Katančević.

Dalibor Katančević
Dalibor Katančevićfoto: Nenad Kostić

Osim Darka Šarića, ponovljeno suđenje juče je počelo i Nebojši Jestroviću, nekadašnjem Šarićevom advokatu Radovanu Štrpcu, Predragu Milosavljeviću, Zoranu Ćopiću, Marinku Vučetiću, Bojanu Stanojkoviću, Bobanu Stoiljkoviću, Argušu Erdinću i Marku Daboviću, Goranu Bogdanoviću i Stevici Kostiću.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track