05:36

BELIVUK I MILJKOVIĆ PRETNJAMA SABOTIRAJU SUĐENJE? Advokat prokomentarisao ceo proces: NE POSTOJI ČOVEK IMUN NA TAKVE PRETNJE

kurir televizija

BELIVUK I MILJKOVIĆ PRETNJAMA SABOTIRAJU SUĐENJE? Advokat Savić o procesu decenije: NE POSTOJI ČOVEK IMUN NA TAKVE PRETNJE

Crna Hronika -

Advokat Predrag Savić u jutarnjem programu Kurir televizije istakao je da Veljko Belivuk i Marko Miljković pretnjama upućenim tužilaštvu samo sabotiraju proces.

On je istakao i da se očekuju dalja hapšenja članova kavačkog i škaljarskog klana.

- Vrlo interesantne informacije. Stiglo je obaveštenje i da su otkriveni mnogi pripadnici kavačkog i škaljarskog klana i da se očekuje još hapšenja - istakao je Savić.

Predrag Savić
foto: Kurir televizija

Imamo tri svedoka saradnika, imamo skaj aplikacije, koje su pribavljene putem pravne pomoći.

- Ti dokazi su u skladu sa Međunarodnim pravom. Ti dokazi su prihvaćeni kao zakoniti. Ovaj postupak je potrebno završiti u skladu sa zakonima. Veoma je izazovan postupak, a tužilaštvo je pokazalo veliku umeštnost. Napraviti dil sa tri svedoka saradnika je fenomenalno - kaže advokat Savić.

U ovom postupku naveću ulogu će imati veštaci, forenzičari...

Predrag Savić
foto: Kurir televizija

- Neke odluke će verovtno prvi put biti donete u sudskoj praksi kod nas. Nadam se da će sve biti doneto po zakonu. Teško je govoriti o razumnom roku, oni mogu trajati i po nekoliko godina. Veoma je kompleksan slučaj, čak i da traje po pet, šest godina, to nije mnogo - kaže Savić.

Vrlo jasne pretnje tužiocu nisu neuobičajene, istakao je Savić.

- Mora da se vodi računa o disciplini u sudnici. Takvi komentari mogu da dovedu do ometanja rada suda. Nije ni malo zgodno kada vam ličnosti takvog profila prete. Stavite se u ulogu onih koji zastupaju oštećene, ne postoji čovek koji je imun na takve pretnje - istakao je advokat Savić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja