Najnovije vesti

"ČEVO RAVNO, GNJIJEZDO JUNAČKO": Brat ubijenog Vukotića se krije već 10 godina, niko ne zna gde je, evo šta poručuje (FOTO)
Foto: Printscreen

"ČEVO RAVNO, GNJIJEZDO JUNAČKO": Brat ubijenog Vukotića se krije već 10 godina, niko ne zna gde je, evo šta poručuje (FOTO)

Crna Hronika
13:37h

Vođa škaljarskog klana Jovan Vukotić koji je ubijen je u Turskoj, sahranjen je juče u porodičnoj grobnici na groblju Čevo kod Cetinja u Crnoj Gori.

Počiva u porodičnoj grobnici, pokraj oca Veselina, ubijenog 2019. godine.

Njegov brat Igor, za kog se sumnja da je takođe bio jedan od vođe klana, krije se već 10 godina. Ne zna se gde je i šta radi, a oglasio se do sada dva puta, i to čituljom nakon smrti oca Veselina i sada, nakon smrti brata Jovana.

– Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo; vazda raniš od Vidova dana junačkijem i konjskijem mesom gavranove i mrke vukove! Strašno l’ bješe jednom pogledati: dim te crni bješe priklopio, sto hiljadah pritislo Turakah, oko tebe puške grmijahu, frištijahu hiljade momakah a grakahu na jata vranovi. Iza tmine i sunce ogrije: pred večer se nad tobom izvedri, Turke mrtve po tebe brojasmo, pogodit se nigda ne mogasmo oko broja, koliko ih bješe – navodi se u čitulji.

Jovan Vukotić, Jovica Vukotić, Jovan Jovica Vukotić
foto: Printscreen

Ko je Igor Vukotić

Igor Vukotić se nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici zbog sumnje da je organizovao više likvidacija i godinama unazad uspeva da pobegne policiji. On često dovodi u vezu sa raznim krivičnim delima, najviše švercom narkotika iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, mada, konkretnih dokaza uz pomoć kojih bi se eventualno smestio iza rešetaka, kao i što je bio slučaj kod Jovana, nema. Ponekad se pojavi informacija u crnogorskim medijima da je lociran u nekoj od evropskih država, međutim, tačnih informacija o njegovom kretanju i dalje nema.

Ono što je poznato, jeste da se protiv njega vodi istraga zbog navodnog pokušaja ubistva dvojice pripadnika suparničkog "kavačkog klana", Miloša Radonjića i Vojina Stupara.

Pre dve godine Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore obustavilo je istragu protiv Igora Vukotića i Podgoričanina Đura Vujovića, a koja se vodila zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju i 2017. godine u Podgorici pokušali da ubiju Andrijevčanina Sašu Dukića (41).

"Nema dokaza da su izvršili krivično delo koje im je stavljeno na teret", rekla je tada specijalna tužiteljka Sanja Jovičević i dodala:

"Iz iskaza svedoka i oštećenog ne može se utvrditi koliko je osoba bilo u "audiju" iz kog je pucano na Dukića".

Inače, u toj istrazi Vukotić nije saslušan, jer je nedostupan istražnim organima, a Dukić je tužiocima rekao da Kotoranin nije imao razlog da ga ubije.

Podsetimo, Jovica Vukotić je ubijen u Istanbulu 8. septembra. Njegovom automobilu u kojem je bio sa porodicom, na motoru su prišla dvojica atentatora i ispalila u njega pet metaka od kojih su ga četiri pogodila. Od zadobijenih povreda Vukotić je preminuo na licu mesta.

(Kurir.rs)

Bonus video:

UBIJENI VUKOTIĆ SARAĐIVAO SA TURSKOM MAFIJOM? Dokazi iz telefona najveća misterija likvidacije EVO ŠTA JE SADA SA NJIMA!
02:39

UBIJENI VUKOTIĆ SARAĐIVAO SA TURSKOM MAFIJOM? Dokazi iz telefona najveća misterija likvidacije EVO ŠTA JE SADA SA NJIMA!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja