ZABRANJENI SNIMAK KRIJE ISTINU O UBISTVU ĐINĐIĆA: Zvezdan ih je doveo u šumu gde je vežbao, a na JEDNO pitanje je zaćutao (VIDEO)
Foto: youtube printscreen

pripreme za atentat

ZABRANJENI SNIMAK KRIJE ISTINU O UBISTVU ĐINĐIĆA: Zvezdan ih je doveo u šumu gde je vežbao, a na JEDNO pitanje je zaćutao (VIDEO)

Crna Hronika -

Jovanović se samo nasmejao i rekao da neće reći ništa više od onog što je rečeno u istrazi

Na društvenim mrežama nedavno se ponovo širio snimak od pre nekoliko godina, na kom se vidi kako Zvezdan Jovanović objašnjava pripremu za atentat na Zorana Đinđića.

Naime, tokom istrage ubistva premijera Zorana Đinđića, nekoliko nedelja posle hapšenja, Zvezdan Jovanović je u prisustvu advokata, istražnog sudije, tužioca i inspektora doveden na Frušku Goru, gde je objasnio kako se spremao za atentat. Reč je o snimku koji je emitovan tokom akcije "Sablja", ali je godinama bio zabranjen za emitovanje.

Iako priznaje da je vežbao upucavanje iz snajpera, Jovanović nije pred kamerama otkrio da li je baš on ispalio smrtonosni hitac u premijera. U opisu snimka na internetu navedeno je da je Jovanović, osuđen kao ubica premijera Đinđića na 40 godina, u prisustvu svog advokata, istražnog sudije, tužioca i operativca UBPOK 2003. godine na Fruškoj gori pokazao mesto na kojem je isprobavao pušku.

- Gde je tačno šta bilo, da li se sećaš? – upitala ga je žena policajac, na šta je on odgovorio:

- Ma nemam pojma ni ja tačno. Najverovatnije da sam na toj novini isprobavao, da, tu sam pucao. To je to.

Nakon toga, ona ga je pitala da li je bio sam ili je još neko bio u njegovom društvu, a on je rekao da je s njim bio i njegov kum Mile Luković.

Nakon toga je nastavio da opisuje šta se sve događalo tog dana kada su došli na planinu kako bi isprobali pušku, a na pitanje policije da li je to oružje kojim je premijer ubijen, Jovanović se samo nasmejao i rekao da neće reći ništa više od onog što je rečeno u istrazi.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track