UHAPŠEN POLICIJSKI SLUŽBENIK IZ JAGODINE: Odavao podatke direktoru preduzeća i pomagao mu da ukloni dokaze
Foto: Shutterstock

UHAPŠEN POLICIJSKI SLUŽBENIK IZ JAGODINE: Odavao podatke direktoru preduzeća i pomagao mu da ukloni dokaze

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsili su N. T. (41) policijskog službenika PU u Jagodini zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je od juna 2017. do kraja 2018. godine generalnom direktoru javnog preduzeća čije je poslovanje bilo predmet provera, odavao podatke do kojih je dolazio vršeći službene radnje. Tako ga je, kako se sumnja, obavestio da se vodi predistražni postupak protiv tog javnog preduzeća, da se prikupljaju dokazi o izvršenim krivičnim delima u tom preduzeću i dao mu instrukcije kako da uklone dokaze.

Zaposleni u preduzeću su po nalogu direktora to i uradili i tako onemogućili dokazivanje izvršenih krivičnih dela. N. T. je, sumnja se, za ovu uslugu, od generalnog direktora, u više navrata primio novac u ukupnom iznosu od 4.500 evra.

Osumnjičeni je generalnom direktoru početkom 2018. godine dostavio i usb memoriju sa svim spisima kojima su policijski službenici PU Jagodina raspolagali, a tiču se poslovanja javnog preduzeća kada je zauzvrat dobio telefon iPhone8.

N. T. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja