POGLEDAJTE POLICIJSKU AKCIJU U SRBIJI: Palo 5 pripadnika krimi grupe, specijalci upali i u stan, evo šta je sve zaplenjeno (VIDEO)
Foto: MUP Srbije

razotkriveni falsifikatori

POGLEDAJTE POLICIJSKU AKCIJU U SRBIJI: Palo 5 pripadnika krimi grupe, specijalci upali i u stan, evo šta je sve zaplenjeno (VIDEO)

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK, Odeljenja za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu i policijskim upravama u Šapcu i Sremskoj Mitrovici, uhapsili su pripadnike organizovane kriminalne grupe zbog falsifikovanja novca.

1 / 7 Foto: MUP Srbije

Uhapšeni su M. M. (25), S. I. (36), M. R. (27) i M. J. (21), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i falsifikovanje novca, kao i M. M. (29), koji nije član ove organizovane kriminalne grupe, a koji se tereti za falsifikovanje novca.

Osumnjičeni M. M. i S. I. se terete da su od aprila ove godine do danas, u ilegalnoj štampariji na teritoriji Šapca, izrađivali falsifikovane novčanice u apoenima od 2.000 dinara, kao i 100 i 500 evra, koje su, kako se sumnja M. R., M. J. i M. M. distribuirali i stavljali u opticaj na teritoriji Srbije, Crne Gore, Grčke, Austrije i drugih zemalja u regionu.

01:14

AKCIJA SBPOK: Uhapšeni zbog falsifikovanja novca

Policija je u ilegalnoj štampariji pronašla 1.012 novčanica u apoenima od 100 evra i 51 novčanicu od 500 evra, za koje se sumnja da su falsifikovane. Na ovaj način osumnjičeni su do sada u opticaj stavili neutvrđen broj falsifikovanih novčanica, od kojih je 398 novčanica u apoenima od 2.000 dinara, otkriveno i povučeno iz opticaja, kao i 222 novčanice u apoenima od 100 evra i 9 novčanica u apoenima od 500 evra, istih karakteristika izrade što je potvrđeno u izveštajima Evropske centralne banke i Narodne banke Srbije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track