04:06

KAVČANI JEDINO ZA JOVANA VUKOTIĆA KORISTILI PROFESIONALCE: Sve ostale likvidacije izvršavali ONI?! MOTIV IM JE SAMO NOVAC

KURIR TV

KAVČANI JEDINO ZA JOVANA VUKOTIĆA KORISTILI PROFESIONALCE: Sve ostale likvidacije izvršavali ONI?! MOTIV IM JE SAMO NOVAC

Crna Hronika -

Turski istražitelji otkrili su da su, pored Elanur Tune, još četiri osobe od maja pratile Jovana Vukotića, slikale ga i slale lokacije atentatorima koji su ga ubili 8. Septembra.

Dejan Radenković, bivši visoki funkcioner MUP-a i stučnjak za bezbednost, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde se dotakao privedenih osoba osumnjičenih za učestvovanje u likvidaciji Jovana Vukotića.

Kurir televizija
foto: Kurir Televizija

- Da su očekivali da će biti tako brzo uhapšeni, izveli bi to na jedan sasvim drugačiji način. Za razliku od nekada kada su se zaraćeni klanovi međusobno i direktno obračunavali. Sada se angažuju treća lica koja nisu vezana za te kriminalne grupe već im je jedini motiv novac. Ukoliko se radi o nekim članovima grupe koji nisu toliko visoko rangirani, onda se angažuju plaćenici, a ne profesionalci jer su jeftiniji - rekao je Radenković.

Branka Travica, novinar Kurira, navela je da direktno od Turske zavisi da li će osumnjičene isporučiti Crnoj Gori ili će oni morati prvo da odleže zatvorsku kaznu u Turskoj.

Kurir televizija
foto: Kurir Televizija

- Crnogorski državljani koji su uhapšeni zbog likvidacije Jovana Vukotića u Turskoj, Crna Gora je tražila njihove izručenje. Naime, jer su se oni našli na optužnici za stvaranje kriminalne organizacije kao i za likvidaciju Podgoričanina Nikole Stanišića. Sada je to već stvar diplomatije da će Turska to dozvoliti ili će morati da robijaju u Turskoj pre nego što se izruče Crnoj Gori - rekla je Travica.

Jovana Vukotića, koji je ubijen u Istanbulu 8. septebra ove godine, od maja je u stopu pratilo čak pet pripadnika kriminalne grupe ko ja je uhapšena zbog likvidacije. Kako su otkrili turski mediji, među njima je bila i jedna žena, crnogorska državljanka Elanur Tuna, ko ja je takođe privedena u velikoj akciji policije osam dana posle ubistva Jovana Vukotića. Plaćeno je čak 1,5 mliona za likvidaciju Vukotića.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:26

RATNOM VETERANU JE ŽIVOT UGROŽEN JER DELI IME, PREZIME I DATUM ROĐENJA SA VOĐOM ŠKALJARSKOG KLANA! Igor Vukotić iz Zemuna ŠOKIRAO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track