NASTAVLJENA POTRAGA ZA DEČAKOM U KANJONU, PORODICA NEMO GLEDA U PROVALIJU: Drama u Crnoj Gori se nastavlja, traje već 3 dana
Foto: Drustvene Mreže, Printscreen RTCG

saobraćajna nesreća

NASTAVLJENA POTRAGA ZA DEČAKOM U KANJONU, PORODICA NEMO GLEDA U PROVALIJU: Drama u Crnoj Gori se nastavlja, traje već 3 dana

Crna Hronika -

Jelena Vuković (27) koja je vozeći troje dece sletela sa puta i poginula juče sahranjena, spasioci i dalje traže njenog sina (2), dok je telo ćerkice (6) sinoć izvučeno iz reke

Od petka popodne kada se dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj je poginula Mojkovčanka Jelena Vuković (27) kada je vozeći svoje troje dece sletela u ambis kanjona Tare i dalje traje potraga za mališanom (2), dok je telo devojčice (6) sinoć izvučeno iz Tare.

Odmah posle udesa, spasioci su uspeli da pronađu njenu četvorogodišnju ćerku koja je ispala iz kola prilikom prevrtanja i teško je povređena. Prema pisanju crnogorskih medija, Jelena Vuković juče je sahranjena.

porodica vuković, za ovim mališanima se traga
porodica vuković, za ovim mališanima se tragafoto: Printscreen Facebook

Velika akcija

Porodica i prijatelji porodice Vuković i juče su se našli na mestu nesreće odakle su nemo gledali u provaliju nadajući se najboljem. Spasioci Gorske službe spasavanja i ronioci iz Bijele, ali i dobrovoljci sa čamcima učestvuju u potrazi za devojčicom i dečakom.

porodica i prijatelji porodice vuković na mestu nesreće
porodica i prijatelji porodice vuković na mestu nesrećefoto: Printscreen RTCG

Podsetimo, nesreća se dogodila u petak oko 17. 30 sati na magistralnom putu Mojkovac-Žabljak u Crnoj Gori, kada je iz, za sada nepoznatog razloga, Jelena izgubila kontrolu nad vozilom, udarila u zaštitnu bankinu i survala se u provaliju. Nesrećna žena je stradala na licu mesta, dok su spasioci samo nekoliko sati nakon nesreće uspeli da spasu njeno četvorogodišnje dete koje je nađeno i hospitalizovano u pljevljansku bolnicu.

potraga u toku
potraga u tokufoto: Regionalni ronilački centar Bijela

Crnogorski mediji navode da je potraga dosta otežana zbog mutne i brize reke Tare.

- Još uvek vršimo pretragu terena. Ali ne odustajemo. Nadamo se da ćemo imati uspešnu potragu, odnosno da ćemo pronaći dete - rekao je Vesko Mihajlović iz Ronilačkog centra za Dan.

Bolja vidljivost

Mihajlović je naveo i da je reka Tara čistija u odnosu na prethodni dan, pa je tako i vidljivost bolja.

ronioci pretražuju reku Taru
ronioci pretražuju reku Tarufoto: Regionalni ronilački centar Bijela

- Već smo blizu Tare i nastavljamo sa pretragom. Pretražićemo rejon od nekih desetak kilometara - rekao je on i dodao da im je pomoć ponudila i predsednica Opštine Kolašin.

jelena vuković udarila je u ovu bankinu pre nego što je sletela sa decom u ambis
jelena vuković udarila je u ovu bankinu pre nego što je sletela sa decom u ambisfoto: Printscreen RTCG

- Imamo obećanje od Marte Šćepanović da će biti zaustavljene sve mašine koje rade na Tari i koje umnogome dovode do zamućenja reke. Nadamo se da će se voda izbistriti i da će biti bolji uslovi za pretragu.

Kobno putovanje

Krenula sa decom u selo

Podsetimo, Jelena Vuković krenula je kobnog dana sa svojom decom iz Mojkovca put Šaranaca, gde je boravio njen suprug.

poginula jelena vuković
poginula jelena vukovićfoto: Printscreen Facebook

- Jelena je sa decom krenula u Šarance, jer je tamo bio njen suprug kod koga se uputila sa decom. Ovu rutu veoma dobro zna, pa postaje nepoznato kako je došlo do nesreće. Inače, porodica preko leta boravi u selu Šaranci, dok tokom zimskog perioda porodica boravi u Mojkovcu - preneli su tamošnji mediji.

Inače, na društvenim mrežama nastradala Jelena je bila aktivna i često je objavljivala fotografije svoje porodice, supruga i troje dece.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja