NOVI DETALJI POGIBIJE MOMKA I DEVOJKE KOD BEŠKE: Osumnjičeni penzioner (83) u Srbiju došao pre 20 dana, za volan retko sedao
Foto: Printscreen Facebook, Privatna Arhiva

TRAGEDIJA

NOVI DETALJI POGIBIJE MOMKA I DEVOJKE KOD BEŠKE: Osumnjičeni penzioner (83) u Srbiju došao pre 20 dana, za volan retko sedao

Crna Hronika -

Penzioner Slobodan B. (83) iz Krčedina, koji je, kako se sumnja, izazvao udes u kome su stradali Dejana Neralić (17) i njen dečko Boris Majorski (18), u Srbiju je došao pre dvadesetak dana, a "mercedes" kojim je pokosio motocikl kupio je "da mu se nađe za kraće lokalne vožnje".

Boris Majorski i Dejana Neralić
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, stravična nesreća dogodila se u utorak oko 17. 20 na putu Novi Sad - Inđija kod Beške, kada je na raskrsnici Slobodan izleteo "mercedesom" i udario momka i devojku koji su motorom pošli na izlet. Dejana i njen dečko Boris su na mestu ostali mrtvi, a Slobodanu, koji inače ima nemačku vozačku dozvolu, stavljene su lisice.

Krenuo u Inđiju

- Slobodan je tog dana krenuo u Inđiju, mi smo ubeđeni da on motor jednostavno nije ni video. Vozi jako dugo, ali kako je već star, počeo je da izbegava da seda za volan i retko je to činio - priča rođaka uhapšenog vozača.

Slobodan B., Krčedin
foto: Printscreen Facebook

- On je prošle godine kupio ta kola da ima, kad dođe u Srbiju, da ode na te kratke vožnje. Inače je ceo radni vek proveo u Hamburgu - navodi rođaka.

Damir Okanović

Stariji od 65 godina češće moraju na lekarski

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja navodi da svi vozači stariji od 65 godina, ukoliko žele da produže vozačku dozvolu, moraju da se podvrgnu češćim lekarskim pregledima.

- Ne postoji zakonski limit, ni u Srbiji, ni u svetu, koliko dugo neko može da vozi automobil. Sa navršenih 65 godina, vozači odlaze na poseban pregled za vozače, na kome ih pregledaju oftalmolog, psiholog, kardiolog... Koliko će dozvola važiti zavisi samo i isključivo od lekarske komisije - kaže Okanović i pojašnjava:

- Lekari mogu da napišu potvrdu da neko dobije vozačku na godinu dana, tri, pet, ta odluka je u rukama komisije.

Kako kaže, Slobodan je pre dvadesetak dana došao iz Nemačke.

- Došao je avionom, jer više nije u stanju da vozi tako dugačke relacije. Pre toga je operisao bruh, a ranije je imao još najmanje dve operacije. On je bio vitalan za svoje godine, ali ne možemo da poreknemo da je patio od nekih bolesti - kaže rođaka i nastavlja:

- Nesreća ga je veoma potresla, mi ne znamo kako će on uopšte podneti činjenicu da je uhapšen zbog smrti dvoje mladih ljudi.

Poginuli Dejana Neralić i Boris Majorski biće sahranjeni sutra u 14 časova na staropazovačkom groblju. Kako je za Kurir rekao Borisov tata, odlučili su da njih dvoje počivaju zajedno.

Počivaće zajedno

- Takvu ljubav nikada nisam video, to je bilo nešto neverovatno. Počivaće zajedno, da se ne razdvajaju ni na onom svetu - rekao je Vladimir Majorski za Kurir.

Kurir.rs/ J. Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja