SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Na šta ukazuje njihova odbrana? Da li su tvrdnje da su žrtve žive ruganje porodicama, pravosuđu?
Foto: Kurir

SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Na šta ukazuje njihova odbrana? Da li su tvrdnje da su žrtve žive ruganje porodicama, pravosuđu?

Crna Hronika -

Brutalnosti zločina za koje se tereti klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića zgrozili su celu Srbiju! Zastrašujućih fotografija žrtava je bilo pregršt, svedočenja koja ih povezuju sa zločinima su javnost ostavila bez teksta, ali uprkos tome pripadnici klana negiraju zločine.

Suđenje u Specijalnom sudu za sedam ubistava i drugih teških krivičnih dela nastavljeno je i danas iznošenjem odbrane optuženih.

Belivuk je negirao krivicu, tvrdeći da "skaj komunikacija za njega ne postoji i da su fotografije običan fotošop".

Miljković je u skladu sa njihovom čuvenom parolom "nema tela, nema dela", tražio obdukcioni nalaz žrtava. Naveo je da "nikome ne veruje na reč da je neko mrtav" i izneo teoriju da su žrtve žive, ali da su pobegli.

A rečima: "Ja sam završio, zasad neću odgovarati na pitanja. U stvari, neću nikada odgovarati na pitanja, ako nam se ne dostave obdukcioni zapisnici”, Marko Miljković je zaključio svoje izlaganje.

U Usijanju tražimo odgovore: Koji su sledeći pravni koraci u suđenju? Da li će Tužilaštvo obezbediti dokaze? Da li su Miljkovićeve reči da su žrtve žive i da su možda pobegle beskrupulozno ruganje pravosuđu, javnosti, ali i žrtvama i njihovim porodicama?

Gosti Usijanja:

Dejan Radenković, stručnjak za bezbednost i nekadašnji visoki funkcioner MUP

Aleksandar Radivojević, advokat

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje večeras od 19.55 časova na Kurir televiziji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track