PRINCIP NEMA TELA NEMA DELA KOJEG SE DRŽE JE NAIVAN! Radenković: Ponašanjem u sudnici pokazuju nemoć TUŽILAŠTVO IMA KECA U RUKAVU!
Foto: Dado Đilas, Nenad Kostić

Usijanje na Kurir TV

PRINCIP NEMA TELA NEMA DELA KOJEG SE DRŽE JE NAIVAN! Radenković: Ponašanjem u sudnici pokazuju nemoć TUŽILAŠTVO IMA KECA U RUKAVU!

Crna Hronika -

Princip "Nema tela nema dela" kojeg se oni drže je naivan

Suđenje kriminalnoj grupi Belivuk- Miljović nastavljeno je i danas, a optuženi su negirali sva krivična dela koja im se stavljaju na teret. Okrivljeni su izjavili i da su njihove žrtve koje se navode u sudskom procesu žive.

Koji su dalji pravni koraci u ovom procesu i da li je tvrdnja okrivljenih da su žrtve žive, ruganje porodicama žrtava u emisiji usijanje govorili su Dejan Radenković stučnjak za bezbednost i Aleksandar Radivojević advokat.

usijanje
foto: Kurir Televizija

- Njihovo negiranje krivice ne predstavlja nikakvo iznenađenje. 99 počinilaca kažu nismo izvršili delo. Princip "Nema tela nema dela" kojeg se oni drže je isuviše naivna varijanta i na tome se ne može bazirati odbrana. Nije samo postojanje tela dokaz da je neko preminuo. Postoji mnoštvo dokaza, a smatra se da će osnovni biti DNK analiza na zidovima prostorija gde su ti monstruozni zločini vršeni - rekao je Radivojević.

- Ponašanje okrivljenih ide pravcu u kojem sam očekivao. Ovim ponašanjem oni pokazuju svoju nemoć. Moguće je i dokazati da su oni vršili ovako monstruozna dela, da su sa umišljajem uništvali tela kako ne bi bilo dokaza. Oni su mislili da su nedodirljivi i da nikad neće biti uhapšeni, te da mogu da rade šta žele - kaže Radenković.

usijanje
foto: Kurir Televizija

- Okrivljeni ima pravo da se brani na svaki način. Oni arogantno igraju ulogu velikih pravnika, pa su samouvereni u svoju poziciju "nema tela nema dela" i zato se bahato ponašaju u sudnici. Optužba se ne bazra samo na jednom dokazu nego na mnoštvu dokaza kojih protiv njih ima u ogromnoj količini - kaže Radivojević

Tvrdnja okrivljenih da su fotografije sa uzmemirujućim prizorima fotošopirane, Radenković smatra jedinim vidom odbrane koji je okrivljenima preostao:

- Veštačenje može da utvrdi da li su fotografije autentčne. Oni nemaju prostora da drugačije formiraju odbranu nego da se pozivaju na fotošopiranje. Tužilaštvo je vrlo dobro krenulo i dobilo jaku optužnicu sa stvaranjem svedoka saradnika. Time će se pojačati cela ova priča. Ja sam 25 godina bio policajac. Na osnovu onog što sam video i čuo najbolje je imati živu reč svedoka saradnika, što tužilaštvo ima - tvrdi Radenkoić.

U vezi sa mogućnošću da se okrivljeni mogu osloboditi ukoliko odaju Radoja Zvicera, Radivojević kaže da ona nije realna:

- U ovom postupku oni ne mogu dobiti status svedoka saradnika i odati Radoja Zvicera. Možda u nekom drugom postupku, a ovde takva mogućnost ne postoji.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

-

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track