IŠLA MU JE KRV IZ UHA, NESREĆE SE NE SEĆA, SAMO JE TRAŽIO DA ZOVEMO NJEGOVU MAMU: Učenik (15) ispao iz autobusa pred prodavačicu
Foto: Kurir/J.Ivić

nesreća na miljakovcu

IŠLA MU JE KRV IZ UHA, NESREĆE SE NE SEĆA, SAMO JE TRAŽIO DA ZOVEMO NJEGOVU MAMU: Učenik (15) ispao iz autobusa pred prodavačicu

Crna Hronika -

Srednjoškolac (15) teško je povređen u sredu uveče, kada je, kako se sumnja, iskočio iz autobusa u pokretu u Borskoj ulici u beogradskom naselju Miljakovac. Prema prvim informacijama, sumnja se da je dečak iskočio kroz zadnja vrata i tom prilikom udario glavom o ivičnjak, te polomio lobanju na tri mesta.

Nesreća se dogodila oko 20 časova uveče, a pretpostavlja se da se tinejdžer s drugovima vraćao iz škole autobusom na liniji 50.

Pao pred prodavačicu

- O samoj nesreći postoje dve verzije, a ono što je sigurno, dečak je bio u društvu drugova. Prema jednoj verziji, on je iskočio iz autobusa u pokretu jer je njegov drug ostao na stanici, a prema drugoj, držao je vrata i nije im dozvoljavao da se zatvore, pa je ispao kada je vozilo krenulo - kaže izvor Kurira.

Zorica Babić na mestu nesreće
Zorica Babić na mestu nesrećefoto: Kurir/J.Ivić

- Maloletniku je konstatovan prelom lobanje na tri mesta, krvarenje na mozgu i povreda kičme, a nakon zbrinjavanja na Vojnomedicinskoj akademiji, on je prebačen na dalje lečenje u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj - navodi sagovornik Kurira iz istrage.

Biće ispitan

Vozač ništa nije video

Kako Kurir nezvanično saznaje, vozač autobusa nije prijavio nesreću jer on nije ni video da je dete ispalo ili iskočilo iz autobusa.

- S vozačem autobusa na liniji 50 biće obavljen razgovor. On je svakako već rekao da nije primetio ništa neobično, niti da su ga putnici obavestili - navodi izvor iz istrage. Drugo osnovno tužilaštvo juče je saopštilo da su naložili da se, pored vozača, ispitaju i svedoci, te da im se dostavi izveštaj, kao i da se o svemu obavesti Više javno tužilaštvo, s obzirom na to da je u pitanju povređivanje maloletnika.

Zorica Babić, radnica u prodavnici hrane za ljubimce, među prvima je pritekla u pomoć dečaku.

- Stajala sam ispred i pila kafu s koleginicom, kada je u sekundi dete ispalo iz autobusa i direktno palo pred nas. Pao je na ivičnjak, udario levom stranom glave i s rukama na asfaltu ležao nepomično. Nas dve smo bukvalno pretrnule. Prišao mu je čovek, koji mu je opipao puls i rekao da je živ, a onda sam mu prišla i ja, bio je svestan sve vreme - kaže Zorica i nastavlja:

- Rekao mi je kako se zove, koliko godina ima, da ima mlađu sestru, u koju školu ide, ali me je sve vreme pitao šta mu se dogodilo. Ponavljao je uporno da ne zna kako je pao, tražio je da pozovemo njegovu mamu.

Još uvek uznemirena Zorica kaže da je tinejdžer bio sav krvav, kao i da mu je jedna devojka rekla da ga je zakačio automobil kako bi ga malo smirila, jer on nije znao šta mu se desilo.

Nije znao šta se desilo

- Pitao me je šta mu je, da li je povređen, pa sam mu rekla da je izgreban. Kada sam ga pipnula po čelu i nosu da mu pokažem ogrebotine, rekao je da ga jako boli glava. Sve vreme je pokušavao da ustane, ali mu nisam dala - prepričava Zorica.

Potresno

Majka prebledela

Na mesto nesreće u sredu uveče došli su i roditelji povređenog tinejdžera.

- On je sve vreme ponavljao da ne želi da dođe Hitna pomoć, već da zovemo njegovu mamu. Majka je bila bleda kao zid kada je došla, ponudila sam joj da uđe u radnju, da uzme vodu i slatko. Objasnila sam joj da sam njenom sinu stavila ranac pod glavu, a da je njegov telefon u džepu ranca. Potom je otišla sa sinom sanitetom - rekla je prodavačica Zorica, koja je sve vreme bila na ivici suza.

Ona navodi da su ubrzo došli i drugovi tinejdžera, koji su autobusom otišli stanicu dalje, i da ga je jedan pitao: "Budaletino, zašto si skočio iz busa?", ali da ga je ona ućutkala.

- Toliko je puklo kad je dete palo da ne mogu da poverujem da je sam ispao ili iskočio. Nisam inspektor, ali mi je neverovatno to, deluje mi da ga je neko gurnuo - kaže Babićeva i dodaje da vozač autobusa nije ni primetio šta se desilo, te da je nastavio da vozi.

- Nemoguće mi je da niko od putnika nije video i zaustavio vozilo, pa imaju panik taster, a mogli su i da viču. Inače, čula sam da je povređeni dečak držao zadnja vrata da bi u autobus ušao drug koji mu je kupovao papirne maramice. E sad, da li je to tačno, ne znam - završava naša sagovornica.

Tiršova

Nije operisan

Nakon prvobitnog zbrinjavanja na VMA, maloletnik je prebačen u Univerzitetsku dečju bolnicu u Tiršovoj. - Dečak je na opservaciji na neurohirurgiji. Njegovo stanje je trenutno stabilno, prati se i još nije operisan - potvrdio je za Kurir dr Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečje bolnice.

Kurir.rs/ Jelena Ivić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track