TRAGEDIJA KOD UŽICA: Poginuli policajac i dečak koji je sa ocem krenuo na Zadušnice
Foto: Printskrin/Facebook

saobraćajna nesreća

TRAGEDIJA KOD UŽICA: Poginuli policajac i dečak koji je sa ocem krenuo na Zadušnice

Crna Hronika -

Pripadnik MUP Marko Popović (36) iz Čajetine nastradao nakon sudara njegove i "opel astre" u kom su se nalazili S. Ć. (44) i njegov šestogodišnji sin

Policajac Marko Popović (36) iz Čajetine, nastradao je juče ujutru, kada se vraćao iz noćne smene u saobraćajnoj nesreći na putu Užice-Zlatibor u sudaru njegove i "opel astre" u kom su se nalazili S. Ć. (44) i njegov sin (6). Dečak je od zadobijenih povreda preminuo nakon sat vremena od udesa.

Strahovit udarac

Nesreća se dogodila juče oko 6.30 sati na mostu preko reke Krivaje, na putu Užice-Zlatibor kod Mačkata.

- Do tragedije je došlo kada je vozilo kojim je upravljao vozač (44) i u kom se u bezbednosnom sedištu prevozilo šestogodišnje dete, prešlo u suprotnu traku i sudarilo se sa drugim vozilom, kojim je upravljao tridesetšestogodišnji policijski službenik Policijske ispostave Zlatibor, koji je poginuo na licu mesta - saopštio je MUP.

Udes dve "opel astre", jedne užičkih tablica koje je vozio Popović, i beogradskih registraskih oznaka kojim je upravljao Beograđanin sudarile su se direktno.

saobraćajna nesreća na mostu
saobraćajna nesreća na mostufoto: Printskrin/Facebook

- Silovit udarac kola bio je toliko jak da je "opel astra" koju je vozio policajac smrskana celim prednjim delom. Čuli smo da se Popović vraćao iz treće smene, a da se Beograđanin sa sinom uputio na Zadušnice - kaže sagovornik i dodaje:

- Policajac je preminuo na mestu, dok su otac i dečak transportovani u bolnicu. Mališan je prevezen za Beograd, ali i pored svih napora lekara i reanimacije mališan podlegao povredama, dok je njegov otac transportovan u užičku bolnicu sa lakšim povredama.

Troje dece

policajac koji je poginuo na mestu
policajac koji je poginuo na mestufoto: Printskrin/Facebook

Uviđaj je trajao satima, a kako se navodi, Beograđanin nije imao alkohola u krvi.

- Istraga će utvrditi sve detalje ove nesreće u kojoj su poginuli dete i pripadnik MUP - kaže sagvornik.

Meštani sela odakle je Popović kažu za Kurir da su van sebe nakon što su saznali da je Marko izgubio život i to na isti način kao i njegov otac 2008. godine.

- Ne znamo još detalje udesa i ko je kriv, ali kao da je sad bitno ko je kriv kad njega i tog jadnog deteta više nema - kaže komšija i nastavlja:

- Iza sebe ostavio je dvoje dece iz prvog braka koji sa bivšom suprugom žive u Vrbasu, dok ima i ćerkicu od dve godine iz drugog braka, a njegova sadašnja žena je inspektor u MUP Čajetine.

Ostali bez jedinca

Prema njihovim rečima, ovo je težak udarac i za njegovu majku. - Ostala je bez sina jedinca. Kako se sudbina poigrala s njima, na mostu ovde u Jablanici kod crkve dogodila se nesreća 2008. kada joj je suprug, a Markov otac od posledica udesa preminuo - kažu naš sagovornik i dodaje:

- Marko je vodio računa o deci iz prvog braka. Iz sela se preselio u Čajetinu i sagradio kuću, a ovde je često dolazio jer je gajio pčele i pravio med.

Saobraćajka pre dva meseca

Popović ostao i bez rođaka

Žitelji ovog zlatiborskog kraja za Kurir kažu i da je poginuli Marko Popović pre dva meseca ostao bez rođaka, takođe, u saobraćajnoj nesreći.

stravična sobraćajna nesreća u kojoj je između ostalog poginuo i popovićev rođak
stravična sobraćajna nesreća u kojoj je između ostalog poginuo i popovićev rođakfoto: Kurir/Z.Š.

- Stefan Džavović koji je s drugarima poginuo u nesreći koja je dogodila u septembru na nekoliko kilometara od grada, na Zlatiborskom putu, kod kamenoloma Surdup bio je njegov rođak, a mislim i da je još jedan od nastradalih takođe bio Markov rođak - kaže meštanin.

Podsetimo, Stefan Džavović je nastradao 11. septrembra kada je sa još trojicom prijatelja bio u džipu X5 i u krivi kod kamenoloma ispravio je krivinu i zakucao se.

Od početka godine

Poginulo 11 mališana

MUP Srbije nakon nesreće oglasio je saopštenjem u kome se navodi da je od početka godine nastradalo 11 mališana.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da je od početka ove godine u saobraćajnim nesrećama u Srbiji poginulo 11 dece, od kojih je petoro stradalo prevozeći se u putničkim vozilima - navodi se između ostalog u saopštenju MUP.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track