NOVO UBISTVO U RATU KLANOVA! Likvidirao škaljarca u Istanbulu, pa ga zakopao u dvorištu svoje vile? KRVOPROLIĆE SE NASTAVLJA VIDEO
Foto: Printscreen

uhapšen bojanić

NOVO UBISTVO U RATU KLANOVA! Likvidirao škaljarca u Istanbulu, pa ga zakopao u dvorištu svoje vile? KRVOPROLIĆE SE NASTAVLJA VIDEO

Crna Hronika -

Željko Bojanić (56) iz Kotora, za koga se pretpostavlja da je pripadnik "kavačkog klana", uhapšen je u Istanbulu zbog sumnje da je ubio "škaljarca" Rista Mijanovića (33) i zakopao ga u dvorištu svoje vile u tom turskom gradu.

Time je nastavljena krvava osvetnička serija između dva zaraćena klana, i to samo nepuna dva meseca od kako je u Istanbulu ubijen i vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić (42).

Bojanić se, inače, nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici, koju je za njim 2016. raspisala Slovenija zbog učešća u švercu kokaina iz Latinske Amerike u Evropu u periodu od 26. sep­tem­bra 2014. do 28. ju­na 2015. On trenutno zauzima 45. mesto na listi najtraženijih begunaca u Evropi.

Nadimak mu Boris

Prema pisanju turskih medija, tamošnja policija je preksinoć uhapsila Bojanića u istanbulskom naselju Sarijer posle opsežne istrage, na osnovu koje se došlo do saznanja da je u svojoj luksuznoj vili ubio Mijanovića i njegovo telo najverovatnije zakopao u dvorištu! U toku je prekopavanje placa i bašte u potrazi za ostacima ubijenog Cetinjanina.

- Osumnjičeni Bojanić je, kako je utvrđeno, u Tursku ušao s falsifikovanim pasošem na ime Jordan Andelev Belčev i koristio je nadimak Boris. Uhapsilo ga je istanbulsko odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala na osnovu saznanja da je počinio ubistvo. Nastavlja se policijski uviđaj i potraga za lešom - navodi portal "Milijet".

Bo­ja­nić je godinama pre bekstva organizovao dolazak u Crnu Goru najvećih svetski kruzera, a kao vlasnik firme "Balun" bio je od 2006. ovlašćeni agent međunarodnog Pomorskog komiteta za bezbednost (MSC). Interesantno je da je u decembru 2011. sa brodom "MSC Opera" u Crnu Goru pristigao i kokain vredan oko 21 milion dolara...

Osim toga, Bojanić je bio blizak prijatelj Dra­ga­na Du­di­ća Fri­ca (50), koji je ubijen krajem maja 2010. na glavnom gradskom trgu u Kotoru. Tom prilikom i Bojanić je ranjen. Dudić je bio vlasnik više ugostiteljskih objekata u Crnoj Gori i blizak poslovni partner narko-bosa Darka Šarića.

Dragan Dudić Fric
Dra­ga­n Du­di­ć Fri­cfoto: privatna arhiva

S druge strane, Risto Mijanović je već desetak godina redovan akter rubrike crna hronika u medijima u regionu. Još 2013. hapšen je, zajedno sa ocem Radovanom i tada maloletnim bratom Filipom, kao i još 12 osoba, u velikoj regionalnoj policijskoj akciji "Grom" zbog šverca "skanka".

Kupovao 'kalašnjikove'?!

U godinama nakon toga Mijanović se pominjao isključivo kao visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana". Bio je učesnik nekoliko napada na pripadnike suparničkog klana. Tako je nasred ulice pucao na jednog "kavčanina", a u septembru 2018. sa još dvojicom prijatelja pretukao je Nikolu Drecuna.

Mijanovića su crnogorski mediji pod kontrolom Mila Đukanovića optuživali da je u avgustu 2020, uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, sa sugrađaninom Nikolom Dedovićem preko kriptovane aplikacije Skaj ugovarao nabavku stotinu "kalašnjikova", navodno radi organizovanja oružanog otpora vlasti.

Na pomolu novo krvoproliće?

Vođa "škaljarskog klana" Jovan Vukotić ubijen je u Istanbulu 8. septembra u automobilu, naočigled ćerkice i trudne supruge Maše M., koja se porodila pre tri dana. Zbog ove likvidacije lokalna policija uhapsila je nekoliko državljana Turske, ali i Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bliskih "kavačkom klanu" i odbeglom vođi te bande Radoju Zviceru, koji je i sam nedavno za dlaku izbegao atentat u Panami.

U krvavom sukobu nekad jedinstvenog klana iz Kotora, koji se razdelio 2014. posle nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji, do sada je ubijeno više od 60 ljudi. Sva je prilika da se mafijaški rat neće završiti na toj brojci.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track