MOJ NOVAC JE ČIST, SVAKI CENT JE LEGALAN! Počelo suđenje Darku Šariću za pranje para, evo šta je rekao o 22 miliona evra!
Foto: Ana Paunković, Nemanja Nikolić

specijalni sud

MOJ NOVAC JE ČIST, SVAKI CENT JE LEGALAN! Počelo suđenje Darku Šariću za pranje para, evo šta je rekao o 22 miliona evra!

Crna Hronika -

Darko Šarić, kom je danas nastavljeno ponovljeno suđenje za pranje 22 milona evra, za koje tužilaštvo tvrdi da je novac stečen od prodaje kokaina ,izjavio je pred sudskim većem da nije kriv i da su sva njegova primanja bila legalna.

- Ostajem pri svemu što sam ranije rekao. Kad sam prvi put dao odbran nsiam znao da li će biti prihvaćeno veštačenje, vodio se postupak protiv mog brata u Crnoj Gori, okončan je pravosnažno oslobađanjem. I u Sloveniji, takođe. Kao kruna svega, veštaci su rekli da je sve iz realnih tokova, čak i u prvostepenoj presudi, da je posle prodaje Štampe sve čisto - rekao je danas Darko Šarić, koji je doveden iz pritvora u kom je od aprila, zbog sumnje da je planirao ubistvo svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Prvom presudom za pranje novca, koju je ukinuo Apelacioni sud, bio je osuđen na devet godina zatvora.

Darko Šarić
foto: Nenad Kostić

- Osuđen sam za nešto za šta nisam optužen, za kupovinu Štampe. Sva moja primanja su bila zakonita. Sve sam kupovao kešom dok je moglo. Imovinu sam prijavio 2003. i plaćao sam porez na nju - rekao je Šarić. Šarićev advokat, naveo je da je veštačenjima potvrđeno da je 19.300.000 evra legalnog porekla i da su navedeni konkretni izvori tog novca. - Sa ovim dokazima svako dalje pitanje je bespredmetno. Svaki cent je legalnog porekla - naveo je advokat.

Posle Darka Šarića, navode optužnice, da je učestvovao u pranju novca, negirao je i optuženi Nebojša Jestrović.

Nebojša Jestrović
Nebojša Jestrovićfoto: Nenad Kostić

Inače, suđeneje u odsustvu počelo je i Bojanu Stanojkoviću, koji se redovno odazivao pozivima suda do aprila, kada je pokrenuta nova istraga protiv Šarića i ostalih zbog svedoka saradnika. Stanojković je optužen, a kako je nedostupan srpskm pravosuđu, određen mu je pritvor i za njim je raspisana poternica.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track