NA SKAJU BILA I BIG MAMA: Lainovićeva majka pokušavala na sve moguće načine da otkrije šta joj je sa sinom, a Lalić sve otkrio
Foto: Marina Lopičić, Ana Paunković, Stefan Stojanović, Privatna arhiva

sve o klanu

NA SKAJU BILA I BIG MAMA: Lainovićeva majka pokušavala na sve moguće načine da otkrije šta joj je sa sinom, a Lalić sve otkrio

Crna Hronika -

Prema svedočenju svedoka-saradnika Srđana Lalića u Specijalnom sudu u Beogradu, majka Ljubomira Lainovića, koji je ubijen prema njegovim navodima, na Skaj aplikaciji bila je Big mama, i komunicirala je sa kriminalnom organizacijom kako bi saznala gde joj je sin.

Lalić je u višečasovnom izlaganju progovorio o svim tajnama klana, na čijem čelu su bili Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji se prema optužnici terete za sedam ubistva, ali je Lalić u svom svedočenju do sada ispričao da je klan počinio preko 15 ubistva.

Svedok-okrivljeni naveo je i da je Ljubomir Lainović bio veoma koristan za klan i da je počinio nekoliko ključnih likvidacija, kao i da je imao visoko mišljenje o njemu, te da se iznenadio kada je čuo da su ga njegovi ubili na Kosovu.

ljubomir Lainović
ljubomir Lainovićfoto: Marina Lopičić, Ana Paunković, Stefan Stojanović, Privatna Arhiva

Takođe, Lalić je u sudnici rekao i da su na Skaj komunikaciji bili i Lainovićeva majka, kao i njegov brat, a da je Lainović ubijen nakon izvršene likvidacije Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, pripadnika škaljarskog klana u januaru 2020. godine u Atini. Naime, kako je posvedočio, Lainović je bio jedan od četvorice egzekutora u Atini, a prema njegovim rečima, likvidirao je i Ljubomira Markovića Kiću.

Lalić je objasnio da je Lainović bio na tajnoj komunikaciji sa svojom majkom i bratom, ali da je Marko Miljković nakon njegovog ubistva tražio da se unište njihovi kriptovani telefoni.

- Miljković je potom tražio da spržim aparate Lainovićevoj majci i bratu spržim Skaj, jer je Lainović postao svojeglav i opasnost i da je možda neke materijale prosledio majci i bratu. Pokazao mi je slike, toga dana je bio likvidiran na Kosovu.Lainovića su pretukli i ubili ga hicem u glavu - rekao je Lalić i nastavio:

belivuk i lalić sa jednom od žrtava
belivuk i lalić sa jednom od žrtavafoto: Printscreen

- Slika je stigla taj dan, imao je naduveno lice, ležao je na travi, noge su mu bile savijene u rupi iskopanoj u zemlji. Mene je to iznenadilo, imao je velike zasluge u klanu, izvršio je dve drske likvidacije, bio je koristan.

Srđan Lalić je potom rekao da je Lainoviću za ubistvo u Atini trebalo da budu isplaćen milion evra, ali je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana odlučio da svoj četvorici da milion, što je značilo po 250.000 evra.

On je naveo i da je Lainović od tih para kupio nešto droge, BMW 7 i sat "roleks". Naime, sat "roleks" uzele su njegove ubice, kada je ubijen na Kosovu kao isplatu za krivično delo, dok je BMW Miljković poklonio Marku Budimiru koji je kod njega i zaplenjen nakon hapšenja.

suđenje kriminalnoj grupi pod velikim merama obezbeđenja
suđenje kriminalnoj grupi pod velikim merama obezbeđenjafoto: Dado Đilas, Stefan Stojanović, Ana Paunković

Lalić je objasnio i da je Lainovićeva majka, koja je na Skaju imala nadimak Big mama, nakon što nije uspela da stupi u komunikaciju sa sinom, dolazila čak i na stadion Partizana i tražila ga, ali su se oni na Miljkovićev nagovor pravili "blesavi" i nisu imali pojma gde je on.

- Lainovićeva majka je narednih meseci dolazila na stadion, raspitivala se o njemu. Miljković je naložio da se svi držimo iste priče, da je svojeglav otišao da se nađe sa nekim svojim prijateljem Aresom, koji je bio u Španiji i da ga je tu škaljarski klan oteo i likvidirao - rekao je svedok-saradnik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track