HAOS NA SUĐENJU BELIVUKOVOM ROĐAKU: Pominjali "mač iz Kosovskog boja", otac ubijenog vikao na odbranu!
Foto: Privatna Arhiva, Mondo/Stefan Stojanović

ubistvo

HAOS NA SUĐENJU BELIVUKOVOM ROĐAKU: Pominjali "mač iz Kosovskog boja", otac ubijenog vikao na odbranu!

Crna Hronika -

Na suđenju Damiru Ibrahimoviću za ubistvo prijatelja Ivana Trifunovića nakon dočeka Srpske nove godine 14. januara 20121. godine u novobeogradskom naselju Doktor Ivan Ribar, danas su u Višem sudu u Beogradu pregledani ključni uvećani frejmovi izvučeni sa video snimaka da bi se pokušalo utvrditi da li se vidi da li je Ibrahimović u ruci tada držao nož.

Na slici ispred zgrade u Ulici doktora Ivana Ribara vidi se kako Trifunović trči, a korak iza njega trči i Ibrahimović, koji nešto sivo drži u levoj ruci, ali je nejasno šta.

Tada je ustao njegov branilac Nikola Ristović i rekao da na slici izgleda kao da ima najmanje mač iz kosovskog boja, nasmejao se i namignuo okrivljenom.

Tad je skočio sa klupe otac pokojnog Ivana, Dragiša Trifunović i iznervirano povikao: „Šta namiguješ, sin mi je ubijen, šta je tu smešno, kakav mač!?“

Ivan Trifunović, Novi Beograd, ubistvo, D.I.
foto: Privatna Arhiva, Kurir/Jelena Rafailović

Sudija ga je opomenula, a supruga i ćerka smirile, pa se suđenje nastavilo.

Na sledećem frejmu ispred Urgentnog centra, gde je optuženi Damir sa Dragišom dovezao ranjenog Ivana, vidi se da u desnoj ruci drži neki predmet nalik, kako je sudija sada rekla, na ono što je konstatovano prilikom ranijeg pregleda snimka.

Tada su ona i tužilac videli da Ibrahimović drži nož, a branilac Ristović je tvrdio da se ne vidi šta je i da može da bude bilo koji predmet. Ibrahimović taj predmet stavlja ispod svog sedišta u autu, dok mu je Ivanov otac Dragiša okrenut leđima i korača ka ulazu u Urgentni.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track