CRNA GORA NEĆE TRAŽITI IZRUČENJE KAVČANINA KOJI JE UBIO RISTA I ZAKOPAO GA U DVORIŠTU: Ne vodi se nijedan postupak protiv njega
Foto: turska policija, Printscreen

zakopao škaljarca u dvorištu vile u istanbulu

CRNA GORA NEĆE TRAŽITI IZRUČENJE KAVČANINA KOJI JE UBIO RISTA I ZAKOPAO GA U DVORIŠTU: Ne vodi se nijedan postupak protiv njega

Crna Hronika -

Kotoranina Željka Bojanića (56) pripadnika "kavačkog klana" koji je u Turskoj uhapšen zbog sumnje da je ubio "škaljarca" Rista Mijanovića (33) koji je nestao 2020, a zatim ga zakopao na svom imanju, crnogorski državni organi neće tražiti njegovo izručenje.

Kako prenosi crnogorska Borba, Ministrastvo prvade crne Gore u odnosu Bojanića nije formiralo predmet međunarodne poternice, niti predmet ekstradicije.

željko bojanić
željko bojanić foto: Printscreen

- Uvidom u elektronsku evidenciju Ministarstva pravde Crne Gore, utvrđeno je da u ovom Ministarstvu, u odnosu na lice Bojanić Željko nije formiran predmet međunarodne poternice, niti predmet ekstradicije. Shodno tome, ovim putem vas obaveštavamo i da Ministarstvo pravde nema saznanja da se protiv imenovanog pred crnogorskim pravosudnim organima vodi bilo kakav krivični postupak - saopštili su iz crnogorskog Ministarstva pravde, a prenosi Borba.

risto mijanović mučki ubijen i zakopan u dvorištu vile
risto mijanović mučki ubijen i zakopan u dvorištu vilefoto: Youtube/Habertürk TV, turska policija

Podsetimo, Kotoranin je uhapšen 6. novembra i to u luksuznom istanbulskom naselju Sarijer zbog sumnje da je počinio ubistvo Mijanovića, pripadnika suprotstavljenog, a njegovo telo zakopao u dvorištu svoje vile.

Risto Mijanović, da podsetimo, nestao je još 2020. godina kada je nestanak prijavio njegov advokat. Istragom je utvrđeno da je Mijanović tada kidnapovan, zverski mučen i zakopan u ovom naselju u kom se nalazi i Bojanićeva vila.

Ovim ubistvom nastavljen je krvavi rat kotorskih klanova koji traje od 2014. godine zbog nestanka 200 kilograma vrednog tovara kokaina koji je nestao u jednom stanu u Valensiji.

Lice s poternice

Bojanić švercovao kokain iz Južne Amerike

Bojanić se nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici, koju je za njim 2016. raspisala Slovenija zbog učešća u švercu kokaina iz Latinske Amerike u Evropu u periodu od 26. septembra 2014. do 28. juna 2015. On trenutno zauzima 45. mesto na listi najtraženijih begunaca u Evropi.

- Osumnjičeni Bojanić je, kako je utvrđeno, u Tursku ušao s falsifikovanim pasošem na ime Jordan Andelev Belčev i koristio je nadimak Boris - naveli su turski mediji. Osim toga, Bojanić je bio blizak prijatelj Dragana Dudića Frica (50), koji je ubijen krajem maja 2010. na glavnom gradskom trgu u Kotoru. Tom prilikom i Bojanić je ranjen. Dudić je bio vlasnik više ugostiteljskih objekata u Crnoj Gori i blizak poslovni partner Darka Šarića.

Ko je ubijeni "škaljarac"?

Družio se s Dedovićem

Cetinjanin Risto Mijanović 2014. godine osuđen je na jedinstvenu kaznu od pet godina i 10 meseci zatvora zbog stvaranja kriminalne organizacije i šverca marihuane u međunarodnim razmerama. Mijanović je inače u medijima bio označen kao blizak prijatelj Ranka Radulovića i Nikole Dedovića (brata ubijenog vođe "škaljaraca" Igora Dedovića).

U godinama nakon toga Mijanović se pominjao isključivo kao visokorangirani pripadnik škaljarskog klana. Bio je učesnik nekoliko napada na pripadnike suparničkog klana. Tako je nasred ulice pucao na jednog "kavčanina", a u septembru 2018. s još dvojicom prijatelja pretukao je Nikolu Drecuna.

(Kurir.rs - Borba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track