SUD PRIHVATIO MILIONSKO JEMSTVO ZA ZVICEROVOG TAJNOGA AGENTA: Petar Lazović izlazi na slobodu?
Foto: Privatna Arhiva

SUD PRIHVATIO MILIONSKO JEMSTVO ZA ZVICEROVOG TAJNOGA AGENTA: Petar Lazović izlazi na slobodu?

Crna Hronika -

Veće Višeg suda u Podgorici usvojilo je predlog odbrane da se uz milionsko jemstvo ukine pritvor uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbednost Petru Lazoviću, saznaju Vijesti.

Odluku o prihvatanju jemstva za pritvorenog Lazovića usvojilo je veće sudije Suzane Mugoše. Ranije je ponuđeno jemstvo vredno 1.239.000 evra.

Advokat Nikola Martinović, branilac osumnjičenog Lazovića, nije imao informaciju da li je jemstvo usvojeno.

"Nemam takav podatak. Postupak je tajan, tako je tužilac odlučio. Da nije, imao bih šta da kažem", kazao je Martinović.

Savetnica i PR Višeg suda Marija Raković kazala je večeras da tek sutra može proveriti taj podatak.

Viši sud u Podgorici je, krajem oktobra ove godine, odbio jemstvo koje je ponuđeno kao garancija da se viši službenik ANB-a Petar Lazović brani sa slobode, ali je odbrana osumnjičenog uložila žalbu.

Petar Lazović
Petar Lazovićfoto: printscreen beraneonline.me

U žalbi na rešenje Višeg suda, odbrana je dopunila spisak nekretnina i ispravila podatke, koje su prvom postupku uneli u ponuđeni spisak za jemstvo.

Odbrana Lazovića je Specijalnom državnom tužilaštvu ranije prosledila predlog za jemstvo za Petra Lazovića. Tim predlogom porodica Petra Lazovića Višem sudu u Podgorici ponudila je tri nekretnine čija je vrednost 1.139.289 evra i 100.000 evra u gotovini.

To je ponuđeno kao garancija da Lazović tokom daljeg krivičnog postupka neće pobeći ako dođe do ukidanja pritvora.

SDT sumnjiči agenta tajne službe da je imao veze sa pripadnicima kavačkog klana i njegovim vođom Radojem Zvicerom, te da je navodno učestvovao u međunarodnom švercu narkotika.

Petar Lazović, Europol, Ljubo Milović, Veljko Belivuk, Radoje Zvicer, Marko Miljković
foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Za slobodu Petra Lazovića, založena je porodična stambena kuća sa pomoćnim objektom i urbanizovano zemiljište čija je tržišina vrednost po izveštaju o proceni od 16. septembra - 426.000 evra.

”I rođeni brat okrivljenog, Marko Lazović daje jemtvo - nepokretnost čija tržišna vrednost je po izvještaju o proceni od 15.9.2022. godine 245.000 evra. Dalje, rođeni stric okrivijenog Dejan Lazović daje jemstvo - porodični stambeni objekat čija tržišna vrednost je po izveštaju o proceni od 14.9.2022. godine 468.289 evra. Navedena lica pružaju jemstvo u celokupnom iznosu procenjene tržišne vrednosti predmetnih nepokretnosti - 1.139.289,00 evra, kao garanciju da nakon puštanja na slobodu okrivljeni Petar Lazović do kraja krivičnog postupka neće pobeći, neće se ni kriti, niti na bilo koji drugi način negativno uticati na tok i ishod krivičnog postupka. Uz napred označene nekretnine, otac okrivlienog Zoran Lazović polaže na ime jemstva i novčani iznos od 100.000,00 evra”, piše u predlogu za jemstvo.

Uporedo sa krivičnom istragom, SDT je u ovom predmetu pokrenulo i finansijsku istragu protiv osumnjičenog Lazovića.

(Kurir.rs/Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track