TOG DANA JE SAMO ĆUTALA I DOPISIVALA SE SA NEKIM: Porodica učenice (17) iz Čačka koja je SKOČILA SA ZGRADE van sebe od tuge i bola
Foto: Stefan Stojanović MONDO

novi detalji

TOG DANA JE SAMO ĆUTALA I DOPISIVALA SE SA NEKIM: Porodica učenice (17) iz Čačka koja je SKOČILA SA ZGRADE van sebe od tuge i bola

Crna Hronika -

Devojčica (17) iz jednog sela kod Čačka, koja je pre nekoliko dana okončala život skokom sa zgrade, bila je pravi anđeo, pričaju komšije i prijatelji.

Niko od njih ne može da nasluti šta je nateralo na taj tragičan čin.

- Poznajem celu porodicu. To su divni ljudi. Radni, prepošteni, ma nemam reči - objašnjava sagovornik blizak porodici.

Dodaje da se otac devojčice bavi molerajem, a u tome mu pomaže i deda.

- Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Pohađala je Gimnaziju u Čačku i bila jedan od najboljih đaka te generacije. Nedavno su bili na ekskurziji. Deca pričaju da je bila raspoložena i da su se lepo proveli - kroz suze objašnjava sagovornik.

Navodi da je poslednjih dana bilo primetno njeno neraspoloženje. Kako bi stigla od kuće do autobuske stanice pešačila je tri kilometra.

- Tog kobnog dana ju je povezao komšija do autobuske stanice u Mršincima. Delovala je da ima neki stres, ali čovek nije mogao ni da nasluti šta će se dogoditi. Pomislio je da možda dete treba da odgovara neki predmet pa nije spremno. Sve vreme se dopisivala sa nekim i bila ćutljiva - objašnjava sagovornik.

Da je komšija mogao da zna šta se krije iza toga, dodaje sagovornik, sigurno bi je iz momenta vratio kući, međutim, ostavio ju je da čeka gradski autobus i otišao svojim poslom.

Njeni drugari kažu da tog dana nije izašla ispred škole već na stajališu kod Mašinsko-saobraćajne škole Čačak.

- Nama je autobuska ispred škole i to nam je bilo čudno. Mislili smo da ima nešto da završi iako smo kasnili u školu. Đački autobus pa ide sporo. Šokirani smo saznanjem da je nema. Nismo se intenzivno družili, ali smo dok putujemo razmenjivali pozdrave i pričali o obavezama. Nismo se posećivali - kažu saputnici nesrećne devojčice.

Prema nezvaničnim saznanjima, porodica je izrazila sumnju da devojčica nije svojevoljno skočila. Međutim, obdukcioni nalaz je pokazao da je u pitanju nenasilna smrt.

- Otac, majka, brat, baka i deka su skrhani od bola. Ne mogu da veruju da više nema njihove mezimice. Ne znam kako će izdržati tragediju koja ih je ovako zadesila - objašnjava drugi komšija porodice za koju, takođe, ima samo reči hvale.

Prema njegovim rečima, otac devojčice koja je skočila sa 5. sprata zgrade, često je znao da kaže u šali da sa njom nema nikakvih problema, a da će sin, pošto je mlađi, praviti nestašluke.

- To je jedna patrijahalna familija, radnici, dobre duše, svakome bi pomogli u nevolji. Njena majka je vanserijski dobra žena. Radna, vredna, neka joj Bog da snage, kao i svim njenima, a i nama da izdržimo tugu koja nas je snašla - zaključio je sagovornik.

Direktor Osnovne škole "Branislav Petrović" Lazar Čikiriz kaže da su potrešeni jer je devojčica do pre tri godine pohađala tu školu.

- Bila je đak generacije u Slatini. Predobro dete. Učestvovala je u svim programima, nizala nagrade na takmičenjima, a kada smo imali priredbe, ona ih je organizovala i vodila programe. Naš kolektiv je zatečen. Pretužni smo svi - kaže Čikiriz.

(Kurir.rs/Nova/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track