SLUČAJ MAJKE KOJA JE PRETUKLA DETE! Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenu, potraga za svedokom jezivog nasilja
Foto: Nemanja Nikolić

drugo osnovno javno tužilaštvo

SLUČAJ MAJKE KOJA JE PRETUKLA DETE! Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičenu, potraga za svedokom jezivog nasilja

Crna Hronika -

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, koje je u oktobru donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv majke osumnjičene za nasilje u porodici, predložilo je sudu da joj produži pritvor za još 30 dana.

- Tužilaštvo je saslušalo osumnjičenu, istiptalo svedoka, obavilo prishijatrijsko veštačenje osumnjičene, donelo naredbu za obavljanje i drugih neophodnih veštačenja radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je majka izvršila krivično delo nasilje u porodici prema maloletnoj ćerki, koje je zbog načina izvršenja i posledica izazvalo veliko uznemirenje i interesovanje javnosti - podseća se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo navodi i da svedok, baba devojčice, nije dostupna organima i da je poslednji put viđenja prilikom učešća uživo u TB emisiji dana 29. oktobra u kojoj je govorila o događaju, za njom je od strane tužilaštva raspisana potraga.

- Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, zatražilo je od sudije za prethodni postupak Drugog osnovnog suda, da se prema osumnjičenoj produži pritvor kako ne bi uticala na ovog svedoka koji nije ispitan u istrazi, kao i iz razloga kako ne bi ponovoila izvršenje krivičnog dela i zbog uznemirenja javnosti - navelo i tužilaštvo i dodalo:

- Ovim putem tužilaštvo apeluje na medije da postupaju u skladu sa svojim zakonima i podzakonskim propisima koji se odnose na zaštitu interesa učesnika u krivičnom postupku, te da se ubuduće uzdrže od učešća svedoka u emisijama pre njihovog ispitivanja u postupku koji se vodi, a sve sa ciljem efikasnog vođenja krivičnog postupka i zaštite interesa svih učesnika u postupku a naročito dece.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track