UPERILI PIŠTOLJ U RADNICU, PA JOJ TRAŽILI DA OTKLJUČA SEF: Otkriveno kako je izvedena oružana pljačka, kamere snimile nasilnike!
Foto: Kurir.rs, Shutterstock, Ilustracija

Novi Beograd

UPERILI PIŠTOLJ U RADNICU, PA JOJ TRAŽILI DA OTKLJUČA SEF: Otkriveno kako je izvedena oružana pljačka, kamere snimile nasilnike!

Crna Hronika -

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su iz lokala na Novom Beogradu odneli plen vredan više hiljada evra, a u trenutku napada unutra je bila i žena koja je uspela da pozove pomoć

Maskirani pljačkaši, koji su u utorak popodne naoružani pištoljima i macolama upali u menjačnicu na Novom Beogradu, prestravili su radnicu, u koju su uperili pištolj tražeći od nje da otključa kasu s parama. Iako u bezizlaznoj situaciji, hrabra žena je uspela da odreaguje trezveno i pritisne panik taster!

Kako Kurir saznaje, napadači su bili maskirani šalovima i kapama, a u menjačnicu u Bulevaru Zorana Đinđića, upali su oko 18. 30 sati. Najpre su pucali u neprobojno staklo, a potom su izvukli macole i njima razbili staklo.

Ruke uvis

- Jedan od pljačkaša je držao pištolj i uperio je u radnicu koja je podigla ruke uvis, a kada su od nje zatražili da otključa deo prostorije u kojoj ona boravi iza stakla, gde se zapravo nalazi i novac, ona je to i učinila, ali je tom prilikom uspela i da pritisne dugme za pomoć - objašnjava naš izvor i dodaje:

opljačkana menjačnica
opljačkana menjačnicafoto: Kurir

- Nije pouzdano utvrđeno koliko su para odneli, ali se pretpostavlja da je bilo oko 8.000 evra, ali i dinara u neutvrđenom iznosu.

Pretpostavlja se da su pljačkaši imali i trećeg pomagača, koji ih je u blizini čekao u automobilu, pa kad su oni izašli iz menjačnice sa plenom, otrčali su do kola, seli i pomagač ih je odvezao. Takođe, sumnja se da su lopovi tipovali ovaj lokal, kao i da su ga danima pre napada osmatrali i čekali pogodan trenutak za "akciju".

- Maskirani napadači, najverovatnije su čekali u zasedi kritičnog dana i osmatrali lokal, a kada je pao mrak krenuli su u akciju. Pošli su naoružani i sve se odigralo veoma brzo. Prvo su iz pištolja pucali nekoliko puta u neprobojno staklo, a kada nisu uspeli da ga razbiju, izvadili su macolu i njome razbili izlog. Takođe, napali su kada su se uverili da je radnica ostala sama u lokalu - kaže izvor iz istrage.

Novi Beograd, Pljačka Menjačnice
foto: Kurir

Video-nadzor

Pošto su maskirani razbojnici pobegli s plenom, istraumirana radnica je pozvala vlasnike lokala, ali i policiju.

- Menjačnica, kao i okolni lokali imaju video-nadzor, a inspektori su uzeli snimke. Pretpostavlja se da je pljačka zabeležena, kao i dolazak i beg lopova. Međutim, budući da su najverovatnije znali da postoje kamere, napdačai su se potrudili da dobro sakriju svoja lica - objašnjava izvor.

U menjačnici je juče bio vlasnik, koji je sa majstorima došao da sanira materijalnu štetu nakon razbojništva. Međutim, nije želeo da komentariše nemili događaj.

- Nemam komentar i neću da govorim o ovome - kratko je poručio.

Komšinica

Moj pas je lajao na lopove!

Komšinica koja je živi u zgradi u blizini menjačnice kaže za Kurir da je pre neko veče videla sumnjive tipove, koji obilaze oko lokala.

- Videla sam čoveka sa kapuljačom i sve vreme je zagledao u lokal, i moj pas je lajao na njega - kaže za Kurir baka, dok drugi stanovnici kažu da je policija odmah nakon pljačke blokirala ceo kraj i pokrenula akciju "Vihor" i vršila proveru vozila, ali i svih ljudi koji su prolazili ovom trasom u kritično vreme.

- Menjačnica dugo radi ovde i ušuškana je između banke i prodavnica i do sada se nije dešavalo da budu opljačkani.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track