MEŠTANI HORGOŠA U STRAHU POSLE PUCNJAVE: Čuli smo rafale i počeli da trčimo! Ministar Gašić poručio da će građani biti zaštićeni
Foto: MUP Srbije

sukob migranata

MEŠTANI HORGOŠA U STRAHU POSLE PUCNJAVE: Čuli smo rafale i počeli da trčimo! Ministar Gašić poručio da će građani biti zaštićeni

Crna Hronika -

Stanovnici Horgoša, dan nakon pucnjave među migrantima, kažu da se plaše za svoju i bezbednost svojih bližnjih.

"Videla sam pucnjavu na video snimku. Ja posle 18 sati ne smem da izlazim iz kuće i sve više se plašim za svoju bezbednost", rekla je jedna meštanka Horgoša.

Njen sugrađanin kaže da pucnjavu nije čuo, ali da mu je komšija preneo da su došle i Žandarmerija i policija zbog tog događaja.

Još jedan stanovnik tog mesta na severu zemlje, tik uz granicu sa Mađarskom, kaže da sve što se dešava u Horgošu "više nije prirodno".

Prema njegovim rečima, migranti se ponašaju kao da je Srbija njihova zemlja, a da su građani Srbije gosti, dok, tvrdi, u vezi sa tim "niko ništa ne preduzima".

02:34

Velika akcija policije u Horgošu

"Juče sam se nalazio u prodavnici kada smo čuli pucnjavu i počeli da trčimo. Neki su hteli da idu za migrantima, ali sam ih sprečio rekavši im da oni nose oružje i da su opasni", ispričao je ovaj meštanin za Tanjug, prenosi Telegraf.

On je dodao da građane Srbije policija kažnjava ukoliko kod sebe nemaju ličnu kartu, dok se migranti regularno kreću ovom državom bez papira, pa i sa oružjem.

U Horgošu je sinoć došlo do pucnjave među migrantima, a trenutno su pripadnici MUP-a na području Subotice gde je, privedeno više od 600 iregularnih migranata.

Policija je noćas započela sa detaljnom pretragom terena i na licu mesta zatekla šest migranata, među kojima jednog starosti oko 20 godina sa dve prostrelne rane u grudima.

Ministar Bratislav Gašić, koji je bio na terenu, poručio je da je "nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo."

- Životi i imovina građana Srbije biće zaštićeni - rekao je ministar.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja