UHAPŠENI SLAVKO NAMAMIO ŽRTVU, PA REŠETALI IZ DŽIPA: Otkriveni novi detalji pucnjave u Obrenovcu, a osumnjičeni se branio OVAKO
Foto: Facebook, Printskrin/Instagram

više javno tužilaštvo

UHAPŠENI SLAVKO NAMAMIO ŽRTVU, PA REŠETALI IZ DŽIPA: Otkriveni novi detalji pucnjave u Obrenovcu, a osumnjičeni se branio OVAKO

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Beogradu donelo je danas naredbu o sprovođenju istrage protiv Slavka Đ. (30) i Miodraga Z. (21) zbog sumnje da su sa još dva, za sada nepoznata muškarca, 12. oktobra u Obrenovcu pokušali da ubiju S.T. (28) zbog nesuglasica iz prethodnog perioda.

Slavko Đ. je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gde se branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo.

Obrenovac, Slavko Đorđević, Navijač
foto: Facebook

Miodrag Z. je u bekstvu, pa će tužilaštvo pored odredjivanja pritvora, sudiji za prethodni postupak predložiti da donese i naredbu da se za njim raspiše poternica.

Slavku Đ. i Migragu Z. se teret stavlja krivično delo ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je on u ponedeljak oko 16:25 u Obrenovcu pozvao oštećenog telefonom i tražio od njega da sidje ispred zgrade u kojoj živi, na šta je on pristao i izašao ispred zgrade.

Slavko Đ. je bio na parkingu u crnom dzipu koji je vozio Miodrag Z, sa još dva NN lica, pa kada ih je oštećeni sve uočio dao se u beg trčeći izmedju zgrada, a okrivljeni su potrčali za njim.

Jedan od osumnjičenih je ispalio projektil u pravcu S.T, a potom su se sva četvorica vratila u vozilo i napustili lice mesta.

S.T. tom prilikom nije zadobio povrede.

Podsetimo, kako je Kurir pisao, sumnja se da je uhapšeni Slavko Đ. navijač partizanove grupe Principi, koju je do hapšenja 4. februara 2021. predvodio Veljko Belivuk.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track