KRUŽE PRIČE DA MI JE SIN S 3 DRUGA POGINUO U ILEGALNIM AUTO TRKAMA: Ratko Drčelić iz Užica traži istinu o smrti svog Uroša
Foto: Kurir.rs

misterija

KRUŽE PRIČE DA MI JE SIN S 3 DRUGA POGINUO U ILEGALNIM AUTO TRKAMA: Ratko Drčelić iz Užica traži istinu o smrti svog Uroša

Crna Hronika -

Tri meseca je prošlo od saobraćajne nesreće kod Užica u kojoj su poginula četiri mladića iz ovog grada, a porodice nastradalih sumnjaju da su kobnog 11. septembra na Zlatiborskom putu bile organizovane auto-trke u kojima su mladići učestvovali.

Vladimir Milošević (27), Uroš Drčelić (22), Stefan Džavović (21) i Nikola Daničić (19) poginuli su u vozilu marke BMW, kada su najverovatnije zbog neprilagođene brzine, udarili u betonski zid pored puta i prevrnuli se. Otac stradalog Uroša Drčelića ističe da u slučaju ove saobraćajne nesreće ima mnogo nelogičnosti.

Užice, Saobraćajna Nesreća, Nesreća, Udes, Poginuli
foto: Kurir/Z.Š.

- U gradu kruže priče da je to jutro bila organizovana ilegalna auto-trka. Navodno im je nagrada bila 150 evra, pa zar toliko vrede životi? Osnovano sumnjam da je neko uzeo retrovizor koji je bio u automobilu, a na kojem je bila kamera, da bi uništio dokaze o trci - rekao je za Kurir Urošev otac, Ratko Drčelić.

Poginuli Uroš Drčelić
Poginuli Uroš Drčelićfoto: Kurir.rs

Kako ističe, od strane Osnovnog javnog tužilaštva u Užicu nisu izvršene mnoge radnje koje bi, po njegovom mišljenju, bile ključne za otkrivanje prave istine.

- Nisu odmah veštačeni njihovi telefoni, nego je to urađeno mesec dana kasnije, kad su najverovatnije već uklonjeni svi tragovi o tome šta se tačno dešavalo te noći. Takođe, nije saslušan ni vozač autobusa, koga su usput moj sin i njegovi drugovi pretekli - kaže nam Ratko.

Ratko Drčelić ističe i da još niko nije dobio snimak sa sigurnosnih kamera.

- Usput ima postavljenih sigurnosnih kamera, ali porodice nisu dobile ništa vezano za to, čak ni papir. Ostali roditelji i ja ne želimo nikoga da okrivimo i ne tražimo ničiju odgovornost, samo tražimo da se otkrije istina! Kako Kurir nezvanično saznaje, OJT u Užicu je izdalo nalog za saobraćajno veštačenje automobila u kojem su poginuli mladići i ono je izvršeno, a čekaju se rezultati i ostalih provera.

Ratko Drčelić
Ratko Drčelićfoto: Kurir.rs

- Između ostalog uzrok nesreće jeste bila neprilagođena brzina kojom su se kretali, oko 140 kilometara na sat. Međutim, rezulatati drugih veštačenja i analiza se još očekuju i za sada ne možemo da tvrdimo da je samo brzina bila uzrok nesreće. Kada budu bili svi rezulatti kompletni, znaćemo šta je dovelo do smrti četvorice mladića - kaže izvor Kurira iz istrage.

Podsetimo, trojica mladića su tada na licu mesta izgubila život, dok je četvrti podlegao povredama u bolnici u Užicu. Svi su, inače, bili zaljubljenici u automobile.

Prijatelji skupili 3.000 evra za mural i spomenik

Samo nekoliko dana posle tragedije na mestu gde su stradali mladići, osvanuo je mural sa njihovim portretima, kao i spomen-ploča koja čuva sećanje na njih.

- Omladina je skupila 3.000 evra od čega je napravila velelepni mural i spomen-ploču. Hvala omladini - rekao je Ratko za Kurir i mladima poručio da čuvaju svoje živote.

- Nemojte, deco, da se viđamo više na grobljima i pored puta - rekao je nesrećni otac.

Kurir.rs- D.Antonijević/V.Jovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track