LALIĆ REŠIO MISTERIJU UBISTVA DRAGOSLAVA MIŠE OGNJANOVIĆA? Svedok saradnik OVO rekao o ubici advokata Luke Bojovića
Foto: Nenad Kostić, Marina Lopičić

bez rešenja četiri i po godine

LALIĆ REŠIO MISTERIJU UBISTVA DRAGOSLAVA MIŠE OGNJANOVIĆA? Svedok saradnik OVO rekao o ubici advokata Luke Bojovića

Crna Hronika -

Advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je 28. jula 2018. godine na Novom Beogradu, ispred zgrade u kojoj je živeo, a njegov ubica, kao i nalogodavac još nisu otkriveni.

Ognjanović se kobnog dana oko 20 sati vraćao sa sinom iz restorana. Čim su advokat i njegov sin izašli iz automobila i krenuli ka zgradi, prišao im je ubica i pucao u Mišu. Ranjeni advokat je pao, a sin ga je podigao. Ubica je već počeo da se udaljava od njih, ali se okrenuo, pogledao ih i kada je video da je Miša i dalje živ, vratio se i ispalio još pet hitaca u advokata. Kamere baš na tom potezu nisu radile.

Dragoslav Miša Ognjanović
Dragoslav Miša Ognjanovićfoto: Marina Lopičić

Ubistvo poznatog advokata pomenuto je i na suđenju pripadnicima Belivukovog klana u Specijalnom sudu. Advokat Goran Petronijević upitao je svedoka saradnika Srđana Lalića da li zna nešto o likvidaciji Ognjanovića, na šta je dobio odgovor:

"Znam ulične priče, da ga je likvidrao Strahinja Stojanović, ali nismo imali potvrde ni mi. Bio je jedan još, ako se ne varam brat od pokojnog Velibora Dunjića".

Strahinja Stojanović (30) ubijen je 13. septembra 2020. godine na Novom Beogradu, kada je eksplodirala bomba postavljena ispod vozačevog sedišta u njegovom automobilu. Njegova devojka, Kolumbijka Sonja Suarez Gomez (48), koja je bila u tom vozilu, prošla je bez težih povreda.

Stojanović je već pominjan kao izvršilac Ognjanovićevog ubistva, ali samo nezvanično.

Strahinja Stojanović
Strahinja Stojanovićfoto: Anja Kostantinović/Mondo, Društvene mreže

Stojanović je bio dobro poznat policiji, hapšen i osuđivan više puta. Navodno je bio blizak i ekipi osuđenoj za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Pre ovog kobnog, već je bio preživeo jedan pokušaj ubistva.

Stojanović je bio žrtva bombaškog napada i u avgustu 2018, kada je njegov automobil eksplodirao u naselju Galenika. U trenutku eksplozije Stojanović nije bio u automobilu jer se vratio u stan po mobilni telefon. Teške povrede je tada zadobila bivša mis Marbelje Olas Bilbao Gonzales (20).

Inače, Miši Ognjanoviću su tokom 30 godina duvge advokatske karijere među klijentima bili Slobodan Milošević, Mirjana Marković, bio je angažovan i u slučaju ubistva Brisa Tatona, gde je bio branilac Đorđa Prelića, vođe navijača Partizana, koji je osuđen za taj zločin. Jedan od njegovih klijenata i prijatelj bio je Luka Bojović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja