FUDBALER OSLOBOĐEN ZA PREBIJANJE MALOLETNIKA: Zviceru ukinuta presuda od 4 godine, ponovo će mu suditi DEČAKA TUKLI DŽOGEROM
Foto: Privatna Arhiva

apelacioni sud

FUDBALER OSLOBOĐEN ZA PREBIJANJE MALOLETNIKA: Zviceru ukinuta presuda od 4 godine, ponovo će mu suditi DEČAKA TUKLI DŽOGEROM

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Miloš Zvicer bio osuđen na četiri, a Danilo Mališić na tri godine zatvora zbog toga što su 5. marta 2017. u centru Beograda naneli teške telesne povrede B. M. Delom prvostepene presude koju je Apelacioni sud potvrdio optužbi je oslobođen fudbaler Nemanja Branković.

- Apelacioni sud u Beogradu, nakon održane sednice doneo presudu kojom je potvrdio prvostepenu presudu u oslobađajućem delu, dok je usvajanjem žalbi branilaca okrivljenih Miloša Zvicera i Danila Mališića prvostepena presuda, u osuđujucem delu, ukinuta i u tom delu predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje - navodi se u odluci Apelacionog suda.

Pretučeni Borislav Milić
Pretučeni Borislav Milićfoto: Privatna Arhiva

Po nalaženju Apelacionog suda, u oslobađajućem delu, ni jedan dokaz izveden tokom krivičnog postupka ne ukazuje sa sigurnošću da je upravo Nemanja Branković oštećenog B.M, dok je ležao na pločniku više puta udarao rukama i nogama u predelu glave i tela, odnosno na osnovu izvedenih dokaza ne može se izvesti nesumnjiv zaključak o dokazanosti da je ovaj okrivljeni izvršilac krivicnog dela koje mu se optužnim aktom stavlja na teret, pa je stoga pravilno prvostepeni sud, u skladu sa principom u sumnji u korist okrivljenog, istog oslobodio od optužbe.

Nemanja Branković oslobođen optužbi
Nemanja Branković oslobođen optužbifoto: Privatna Arhiva

Ukinutom presudom, podsetimo, Zvicer je bio oglašen krivim da je 5. marta 2017. godine, u Beogradu, teško povredio tada maloletnog B. M., rođenog 2002. godine, usled čega mu je uništen važan organ i doveden život u opasnost, tako što su po prethodnom dogovoru, zajedno sa okr. Nemanjom Brankovićem, S.M, L.T, S.P, M.F. i T.R, došli u park na molbu i po pozivu L.M, koji nije smeo da napusti stan u kome je boravio u strahu od F. R. koji se nalazio u parku, sa kojim je prethodno u toku dana imao sukob, pa su sa maloletnim licima koja su tu zatekli, a među kojima je bio i oštećeni, započeli verbalnu raspravu, nakon čega je Zvicer drvenim džogerom, koji je pronašao u blizini, udario maloletnog oštećenog B.M. u predelu trupa, od čega je pao na potiljačni deo glave i udario u ivičnjak, a dok je ležao prišao mu je Mališic i šutnuo ga nogom u predelu trupa - rebara, pri čemu je zadobio najmanje još jedan udarac u desni podlopaticni predeo, pa je tom prilikom zadobio povrede koje su u vreme nanošenja i u ukupnom dejstvu procenjeno predstavljale tešku telesnu povredu opasnu po život.

Majka pretučenog mladića, Borislava Milića za Kurir je u junu ove godine, kada je izrečena prvostepena presuda koja je sada ukinuta, ispričala da je jako potresena presudom imajući u vidu kolike je posledice ovaj napad ostavio na njenog sina, koji je u momentu napada imao svega 14 godina, dok su napadači bili punoletni.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track