ROLEKSI U KRVI! Kavčani egzekutore nagrađivali skupim satovima, ali Lalić tvrdi: Miljković nikada ništa NE POKLANJA!
Foto: MUP RS

SVEDOK-SARADNIK otkrio detalje

ROLEKSI U KRVI! Kavčani egzekutore nagrađivali skupim satovima, ali Lalić tvrdi: Miljković nikada ništa NE POKLANJA!

Crna Hronika -

Osim novcem i kokainom, vođe kavačkog klana, egzekutore koje su angažovali za ubistva suparnika, nagrađivali su i skupocenim roleks satovima, otkrio je na prošlonedeljnom suđenju Srđan Lalić, svedok-saradnik protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Okrivljeni svedok je potvrdio da su ubice, koje je angažovao klan, plaćane osim novcem i automobilima i kokainom, ali i luksuznim satovima, kojima su voleli da se pohvale svojim saradnicima.

Tako je Lalić u četvrtak, na glavnom pretresu na suđenju pripadnicima klana, ispričao da je za krivično delo u vikendici u Crnoj Gori, gde je držan zatočen, a potom najverovatnije i ubijen pripadnika škaljarskog klana Mile Radulović Kapetan, okrivljeni Nebojša Janković dobio 100.000 evra, ali i roleks sat.

Omiljen brend

- Vođe klana su time kupovale poverenje i nagrađivale svoje pripadnike za dobro obavljene poslove. S druge strane, nižerangiranim pripadnicima klana je imponovalo da na ruci imaju takav komad nakita. Naročito su voleli ovaj švajcarski brend, predstavljao im je prestiž - kaže naš izvor.

Struja, Bugarska, Roleks

Tako je Miljković tokom ispitivanja pitao Lalića "da li se seća koji je on sat poklonio Ljubomiru Lainoviću posle dvostruke likvidacije u Atini".

- Roleks, Lainović mi se pohvalio da je dobio taj sat. On je kupio i blindirani BMW, ali si ga ti posle ubistva oteo i dao Marku Budimiru - odgovorio je tada Lalić i detaljno opisao kako je taj sat, koji je Lainović navodno dobio, izgledao - da je imao plave i zlatne boje i presijavao se.

Lalić je potom dodao i "da Miljković nikada ništa ne poklanja svojim prijateljima i saradnicima i da to mogu da potvrde svi iza stakla, pa je tako i Lainovićev poklon brzo vraćen Miljkoviću".

Marko Miljković, Veljko Belivuk
foto: Kurir.rs

Podsetimo, Lalić je ispričao da je posle ubistva Lainovića, čija sudbina zvanično nije rešena, jer se on i dalje vodi kao nestao, klan od njega uzeo roleks i BMW. Lainovića su, kako je rekao, ubili njegovi na Kosovu, jer "se oteo kontroli", a ispričao je i da je Lainović, bio jedan od četvorice egzekutora u zločinu u Atini kada su ubijeni "škaljajrci", Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Izvor Kurira podseća i da je posle hapšenja kriminalne grupe u prostorijama koje su koristili zaplenjeno preko 20 komada.

Bogata zaplena

- Tokom pretresa stanova i prostorija koje su koristili pronađeno je više od 20 skupocenih satova sa celokupnom pratećem dokumentacijom. Najviše satova u svom stanu imao je osumnjičeni Milovan Tadić, a najskuplji su pronađeni u stanovima Belivuka i Miljkovića - podseća naš izvor.

Milovan Tadić
Milovan Tadić foto: Dado Đilas

On dodaje, da su pripadnici surovog klana osim u satova, novac stečen kriminalom ulagali u i automobile, fudbalske klubove, agencije za obezbeđenje, rentakar agencije, bitkoine, kafiće i vikendice.

I Lalić ga imao

U toku unakrsnog ispitivanja Lalića, optuženi Miloš Budimir ga je pitao o "roleksu" koji je on, kako kaže, dobio na poklon.

Budimir: Odakle ti "roleks" i ko ti je lažno overio ugovor o poklonu roleksa od 15.000 evra?

Lalić: Ugovor apsolutno nije lažan, to je bio pokon od prijatelja iz detinjstva kog nema potrebe da pominjem jer čovek nema veze sa kriminalom. I Miloše, ovde su se mleli ljudi, a ne orasi, a ti pričaš o overi ugovora o "roleksu".

Šta je sve zaplenjeno

Najskuplji komadi bili kod vođa

x "roleks kristofer" vredan 1, 9 miliona dinara

x "roleks" vredan 442.569 hiljada dinara

x "roleks" vredan 2, 2 miliona dinara

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja