AKCIJA ŠAKAL! FILIPA KORAĆA SUMNJIČE ZA ŠVERC KOKAINA IZ JUŽNE AMERIKE: U Bosni pokrenuta istraga protiv prijatelja Luke Bojovića!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

13 osumnjičenih

AKCIJA ŠAKAL! FILIPA KORAĆA SUMNJIČE ZA ŠVERC KOKAINA IZ JUŽNE AMERIKE: U Bosni pokrenuta istraga protiv prijatelja Luke Bojovića!

Crna Hronika -

Policija Bosne i Hercegovine krenula je u žestok obračun protiv mafije, naročito protiv švercera droge.

Tako je 26. decembra policija sprovela akciju pod nazivom "Šakal", nakon koje je Tužilaštvo BiH zatražilo pritvor za četvoricu uhapšenih, dok je protiv još 13 osoba podneta krivična prijava.

Kako prenose Nezavisne.ba, među 13 osumnjičenih protiv kojih je policija predala izveštaj tužilaštvu nalazi se i Filip Korać!

Filip Korać
Filip Korać foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Osumnjičeni su da su od 2020. do ove godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa, trgovali kokainom na međunarodnom tržištu, i to na teritoriji BiH, Srbije, Hrvatske i Belgije - naveli su iz MUP-a Srpske.

Na spisku prijavljenih je i Filip Korać, za kojim je, kako pišu Nezavisne, raspisana i potraga zbog više krivičnih dela.

Podsetimo, Filip Korać važi za osobu blisku škaljarskom klanu, ali i za dobrog prijatelja Luke Bojovića, koji je pre nešto manje od mesec dana proteran iz Španije u Srbiju.

Korać je, kako smo ranije pisali, bio i na meti kavačkog klana, čiji su ga članovi "lovili", ali nisu uspeli da dođu do njega. O tome da je Korać bio jedna od prioritetnih meta ovog kotorskog klana, bilo je reči i na suđenju grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojoj se sudi za sedam surovih ubistava, a koja je važila za produženu ruku kavačkog klana.

Marko Miljković i Veljko Belivuk
Marko Miljković i Veljko Belivuk foto: MUP

Kako prenose mediji iz Bosne, akcija "Šakal" sprovedena je kao rezultat još jedne istrage u kojoj su se koristili podaci dobijeni iz aplikacija Skaj i Anom, a u saradnji sa policijskim agencijama Evropol i FBI.

Osuđen u Hrvatskoj

"Koristio sam lažni pasoš jer mi je pretilo ubistvo"

Filip Korać, protiv koga se u Srbiji ne vodi ni jedan krivični postupak, poslednji put se našao u žiži javnosti u aprilu ove godine kada je uhapšen u Hrvatskoj.

Naime, on se tada sam predao tamošnjoj policiji koja ga je tražila zbog falsifikovanja dokumenata. U pritvoru je bio do juna kada je osuđen pred Opštinskim sudom u Zagrebu. Izrečena mu je uslovna kazna od godinu dana i novčana kazna od 10.000 evra. Iznoseći svoju odbranu pred sudom, Korać je, kako je pisao Jutarnji list, priznao da je koristio falsifikovani hrvatski pasoš.

- Tvrdi da ga je koristio jer se plašio za svoj život, jer mu je pretilo ubistvo - naveo je tada izvor hrvatskog medija.

(Kurir.rs / Nezavisne.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track