ZVICER I ELEZ HTELI DA DIGNU U VAZDUH BOSANCA: Podneta još jedna krivična prijava protiv odbeglog vođe kavčana! PAKLENI PLAN
Foto: Privatna Arhiva

bosna i hercegovina

ZVICER I ELEZ HTELI DA DIGNU U VAZDUH BOSANCA: Podneta još jedna krivična prijava protiv odbeglog vođe kavčana! PAKLENI PLAN

Crna Hronika -

Radoje Zvicer, odbegli vođa kavačkog klana, kao i Darko Elez, osuđeni kriminalac, našli su se na udaru istražitelja iz Bosne i Hercegovine!

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske je protiv Darka Eleza, Radoja Zvicera i još dve osobe podnela izveštaj koji se odnosi na pokušaj ubistva Ognjena Orašanina iz Sokoca, prenose Nezavisne novine.

Prema dostupnim tvrdnjama, Zvicer je vođa kavačkog klana, koji se dovodi u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem velikih količina droge, saradnju sa narko-kartelima Južne Amerike, kao i seriju ubistava koja je posledica rata između njih i škaljarskog klana.

Radoje Zvicer i Darko Elez
Radoje Zvicer i Darko Elez foto: Privatna Arhiva

S druge strane, Darko Elez je takođe i te kako poznat, te je u BiH 2021. godine osuđen na 15 godina zatvora kao član organizovane kriminalne grupe, a nakon što je podneo molbu, kaznu izdržava u Srbiji.

Oni i još dve osobe su sada prijavljeni za organizovani kriminal, odnosno pokušaj ubistva, te nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja.

- Sumnjiče se da su u avgustu i septembru 2020. godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa, pokušali da ubiju Ognjena Orašanina iz Sokoca, na način da su ispod vozila koje on koristi postavili eksplozivnu napravu, u nameri da je aktiviraju u trenutku kada on bude u vozilu - naveli su iz MUP-a Srpske, uz navođenje inicijala.

Do eksplozije nije došlo jer su policajci 17. oktobra 2020. godine pronašli vozilo i bombu, koja je deaktivirana. Vozilo ispod kojeg je bila podmetnuta koristio je Saša Karadžić, Orašaninov blizak saradnik. Bomba je bila podmetnuta ispod suvozačevog sedišta, a budući da je Karadžić često vozio Orašanina, u policiji su odmah posumnjali da je upravo Orašanin bio meta napada.

Postoje tvrdnje da je upravo Zvicer osumnjičen da je naručio podmetanje bombe na Sokocu. I sam Orašanin godinama važi za bezbednosno interesantnu osobu, a pre tri dana je izbegao hapšenje u okviru akcije "Šakal", ali je protiv njega podnesen izveštaj Tužilaštvu.

Kako su mediji iz BiH ranije pisali Ognjen Orašanin važi za vođu sokolačakog kriminalnog klana, a ranije je bio u dobri odnosima sa Darkom Elezom, a navodno i sa Darkom Šarićem.

(Kurir.rs / Nezavisne.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track