EVO KO JE UHAPŠEN ZBOG FRISTAJLERA: Sumnjiče se da su pustili veći broj osoba nego što je kapacitet, PRETI IM DO 8 GODINA ZATVORA
Foto: Kurir

izazivanjE opšte opasnosti

EVO KO JE UHAPŠEN ZBOG FRISTAJLERA: Sumnjiče se da su pustili veći broj osoba nego što je kapacitet, PRETI IM DO 8 GODINA ZATVORA

Crna Hronika -

Pripadnici MUP-a, Petog odeljenja UKPi Interventne jedinice 92, u saradnji sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom danas su uhapsili troje zbog incidenta na splavu "Fristajler" na dočeku Nove godine.

Među uhapšenima je, kako saznaje Kurir, i jedan grčki državljanin.

Uhapšeni su odgovorna lica splava "Fristajler" M.Lj. (52), D.V. (47) i M.R. (42) zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanja opšte opasnosti.

Oni se sumnjiče da su 31. decembra 2022. godine na splav omogućili prisustvo većeg broja osoba nego što je kapacitet ovog objekta, koji je zbog toga delom potonuo i na taj način ugrozili bezbednost većeg broja ljudi, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Njima je zaprećena kazna od 1 do 8 godina zatvora.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track