NAJKRVAVIJA SRPSKA NOVA GODINA U BEOGRADU: Pakao je počeo u 3.15, četvorica ubijena, troje ranjeno u kafiću na Vidikovcu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

rešetao, pa ih overio

NAJKRVAVIJA SRPSKA NOVA GODINA U BEOGRADU: Pakao je počeo u 3.15, četvorica ubijena, troje ranjeno u kafiću na Vidikovcu (VIDEO)

Crna Hronika -

Najkrvaviji doček Srpske nove godine u Beogradu dogodio se 1997. kada je počinjeno masovno ubistvo u kafiću u Tržnom centru Vidikovac.

Ubijena su četvorica muškarca i ranjene tri osobe.

Krvavi pir počeo je u 3:15 časova iza ponoći. Rafal iz automatske puške sasut je u goste kafića, kojih je ukupno bilo 10, kroz staklo lokala. Likvidator je potom ušao u lokal i overio ih iz pištolja.

Ubijeni su Srđan Jakšić (24), Miloš Stanković (24), Mile Stanić (19) i Aleksandar Matović (31). Ranjeni su Milan Pavlović, Marijana Mitrović i Sanja Vuković.

Tri osobe su pukom srećom prošle bez povreda.

Počinilac nikada nije identifikovan, a pričalo je da je ubistva naručio Zoran Uskoković Skole koji je ubijen tri godine kasnije.

On je životom platio to što su ga "zemunci" označili organizatorom ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental".

Skole je ubijen 27. aprila 2000. u vatrenom okršaju u beogradskom naselju Vidikovac. Sa njim je poginuo i njegov telohranitelj, policajac Miloš Stevanović. Inače, ubijen je i Skoletov sin, godine 2021. na Kanarevom brdu i to kao, kako se nezvanično navodilo, osveta upravo za Arkanovo ubistvo.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja