NEMA UŠI, NEMA NOS, A TO ZNAČI SAMO JEDNO! Ana Volš objavila crtež sina, a psiholog otkriva BOLNU ISTINU, odnos sa ocem zagonetan
Foto: Instagram/anawalshe

misterija nestanka

NEMA UŠI, NEMA NOS, A TO ZNAČI SAMO JEDNO! Ana Volš objavila crtež sina, a psiholog otkriva BOLNU ISTINU, odnos sa ocem zagonetan

Crna Hronika -

Nestala Beograđanka Ana Volš pre više od šest meseci objavila je dečiji crtež na Instagramu i napisala da ga je nacrtao dečak koji ima pet godina. Pretpostavlja se da je reč o njenom najstarijem sinu.

Po mišljenju psihološkinje Snežane Repac, na osnovu crteža, odnos sina i oca Brajana je vrlo zagonetan i predstavlja izazov za dete.

Ana Volš, crtež
foto: Printscreen, Ana Volš

Psihološkinja Snežana Repac je za portal MONDO analizirala crtež koji je naslikalo dete.

"Crtež otkriva maštovito i kreativno dete, inteligentno i stabilno. Energični i odlučni potezi deteta otkrivaju njegovu sigurnost i jasnu percepciju, pogotovu onoga sto hoće da iskaže. Crtež otkriva životinju, poput kameleona, koja ima rep i glavu, prednje noge kao ptica, što bi ukazalo na određene teškoće i strah koji dete ima, ali sa kojim se uspešno bori, pokušava da shvati neku važnu figuru, koja je u raznim izdanjima i nedosledna, te je detetu nejasno i pokušava da prepozna neku pravilnost koja bi bila predvidljiva. Moguće je i da zbog nedostataka veštine crtanja on prikazuje i neku mačku, psa, ili precrtava neku sliku", započela je Repac za MONDO.

Sagovornica ističe da se vidi da je dete motorički spretno, aktivno i da je nemirno. Dodaje da povlači ravne linije, da voli uglove, da crta kvadrate i da je okrenuto sebi. Prema njenim rečima, dete voli da razmišlja, ima svoj svet i ukrašava i eksperimentiše kroz kompoziciju oblika i boja.

Ana Volš
foto: Instagram/anawalshe

"Crtež nam pokazuje kako se dečak uklapa u svoju sredinu. Siguran je u sebe, smešta crtež u sredinu papira. Levi kvadrant simboliše prošlost i privrženost majci, a vidi se da je crtež započet sleva na desno. Kvadrant desno označava budućnost i oca. Karakterističan je spoj ova dva simbolička prostora, jer levi kvadrant, gde se prikazuje majka, ovde je jasan, obojen crvenom bojom, i ukrašen vrlo ilustrativno, sa simetričnim detaljima, što ukazuje na jaku povezanost sa majkom, njen vaspitni uticaj kao i jake emocije, ali i dozu straha. Crvena boja zalazi i u kvadrant oca, ali nestrukturiana mrlja i nadovezuje se na oštre crvene crte koje idu nadole, ovde u funkciji da prikažu noge ove figure, ali i strah, jer se dečakov "kameleon uspravio i kreće negde”. Crte crvenog trnja usmerene nadole simbolišu njegov svakidašnji život, dakle bol koji dolazi od oca", objasnila je psihološkinja.

Snežana Repac
foto: Kurir Televizija

Glava ovog stvorenja podseća na crte lica oca, navodi naša sagovornica i dodaje da crtanje člana porodice zasebno pokazuje značaj i mesto u psihičkom smislu, tako da je ovde dat akcenat na tatu. Kada dete ističe neki deo tela, ovde je to očeva glava, vidi se da je ona samo nadovezana, tj. nema crte tela, to ukazuje da dete sa tom osobom ne može da ostvari kontakt.

"Glava oca je kao pazl spojena sa kvadrantom majke, što govori o dopunjavanju roditelja, moguće da je to detetova želja, ali i opažaj. Najbitnije je da se posmatra način na koji dete crta i šta izostavlja na crtežu. Ovde je telo oca izostalo što govori o odnosu koji je distanciran, bez fizičkog kontakta, ali i nejasan, dete očekuje da oca konačno vidi kako bi trebalo. Nije mu poznat, predstavljen je profilom, nema uši, nema nos, što govori da je komunikacija slaba i u prolazu, nema bliskog kontakta. Pošto figura nema telo, ovaj lik oca je samo oštrim crvenim crtama povezan sa licem, a to su te “noge” figure koje predstavljaju pokret. Ispod njih je nejasna crvena mrlja, jedino mesto koje je rezignirano nacrtano, a simbol crvene boje je emocija sa više nivoa, kao i strah i radoznalost, usmerenost na sada i ovde. Pozadina je plava i estetski lepo oblikovana, što govori da je dete u sredini koja je negujuća i udobna", zaključila je psihološkinja Snežana Repac.

Ana Volš, Brajan Volš, Nestanak
foto: AP Greg Derr

Nestanak Ane Volš obavijen je velom tajne. Njena majka, u poslednjoj izjavi, koju je dala za medije, otkriva da za zeta Brajana nema nijednu ružnu reč i da u njihovom odnosu nije videla ništa čudno, neuobičajeno.

Podsetimo, Ana Volš nestala je u noći između 31. decembra i 1. januara. Muž, Brajan Volš, prijavio je nestanak tek 4. januara. Uhapšen je 9. januara pod optužbom da je ometao istragu. U međuvremenu je u kući pronađen krvav nož i tragovi krvi.

Kurir.rs/MONDO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track