UHVATILI SMO ŽIVOG KRVNIKA, SREĆNA MU LOPATA, PACOV! Zvicer tokom egzekucije u Ritopeku razmenjivao JEZIVE poruke sa Belivukom!
Foto: Dado Đilas, Stefan Stojanović/ Mondo, Privatna Arhiva

optužnica u crnoj gori

UHVATILI SMO ŽIVOG KRVNIKA, SREĆNA MU LOPATA, PACOV! Zvicer tokom egzekucije u Ritopeku razmenjivao JEZIVE poruke sa Belivukom!

Crna Hronika -

Odbegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, častio je sa 210.000 evra šestoricu pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su učestvovali u ubistvu Pink Panter Milana Ljepoje u kući strave u Ritopeku, navodi se u spisima optužnice crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva koje je protiv njega podiglo optužnicu.

Zvicer je, kako se navodi, dao nalog da se on likvidira jer ga je smatrao učesnikom u pokušaju njegovog ubistva u Kijevu u Ukrajini.

- Uhvatili smo živog krvnika - obaveštavaju navodno pripadnici Belivukovog klana vođu kavčana, nakon što su na prevaru zarobili Ljepoju.

Ubijeni Milan Ljepoja
Ubijeni Milan Ljepojafoto: Privatna Arhiva

Pink Panter Milan Ljepoja podsetimo, kako se sumnja, namamljen je a potom mučen, zverski je ubijen, isečen na komade i samleven 8. decembra 2020.

Iz optužnice proizilazi i da novac za ubistvo Ljepoje od Zvicera nisu uzeli Belivuk i Miljković. Ključni dokaz su, kako se navodi, poruke koje su razmenjivali preko skaja. - "Aj da uradimo bar njega do Nove, da zacementiramo rezultat", "Nadam se da smo ti ulepšali dan, gledaj mu kontakte, da l znaš nekog... Kune se pacov da nema veze sa Ukrajinom'" - neke su od poruka koje su razmjenjivali sa Zvicerom.

- Metak je zlatan, šta ćemo da mu radimo - navodi se u drugoj poruci. Pripadnici kriminalne grupe iz Beograda, vođu klana obaveštavali su o svakom koraku.

- Kume, je li pošao Zvonce... hahaha... Znači, zarobiše ga braća, zna onaj dosta da kaže, srećna mu lopata, ka' što će bit' mnogima što zaslužuju... Zvonceta odmah zovite kume, radimo ga pod hitno, ali ako opalimo Zvonceta, mnogo će se patiti Pacov - odgovaraju na poruke iz Crne Gore.

Kuća u Ritopeku u kojoj je ubijen Ljepoja
Kuća u Ritopeku u kojoj je ubijen Ljepojafoto: Zorana Jevtić, Dado Đilas, Privatna Arhiva

Ubice iz Beograda, kako se navode, Zvicera obaveštavaju i da ih je previše učestvovalo u ubistvu Ljepoje.

- Neka brate, mnogo nas je bilo. Moramo da smanjimo to. Kratos i ja nećemo ništa, Flash, Leo, Barry, Hell, Cantona i Inženjer. Ti reci koliko da im dam. Niko danas nije došao zbog para. A jes mi drago, još samo da rešiš one smećare u zatvoru - navodi se u jednoj od poruka, koju je najverovatnije Belivuk poslao Zviceru. Inače, kako se sumnja Miljković je koristio nadimak Kratos na skaju.

Prema navodima crnogorske optužnice, kako prenose Vijesti, grupu su činili osim Belivuka i Miljkovića, Nebojša Janković, Marko Budimir, Dejan Tešić, Marko Andrić, Vlade Draganić, Nemanja Đurić kao i Bojan Hrvatin i Srđan Lalić koji su sa Specijalnim tužilaštvom u Srbiji sklopili sporazum i pristali da otkriju sve tajna klana u zamenu za blažu kaznu.

Ljepoju su, kako je potvrđeno i u crnogorskoj optužnici namamili u dvorište kuće u Ritopeku, tako što su mu ponudili na prodaju blindirani BMW.

- Potom su ga svi zajedno tukli, mučili i ispitivali kako bi iznudili informacije koje su ih interesovale o suparničkim kriminalnim grupama i navodnom učešću Ljepoje u pokušaju ubistva Zvicera u Ukrajini. Za to vreme je oštećeni Ljepoja trpeo teške bolove i patnje i prinudili su ga da otključa telefon da bi vidjeli sa kim je i kada bio u kontaktu - navodi se u optužnici.

Pokušaj ubistva Zvicera u Ukrajini
Pokušaj ubistva Zvicera u Ukrajinifoto: Facebook Printscreen

U njoj se navodi i da su ga potom udavili Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković, tako što su mu preko glave naviklu kese i potom žicom stegli. Belivuk mu je, dodaje se, potom nožem presekao vrat.

Iz tužilštva tvrde da su potom Belivuk, Budimir, Hrvatin, Draganić i Janković isekli Ljepojino telo na manje komade, pa se sa tako masakriranim lešom fotografisali i te fotografije međusobno delili, ali i slali kontaktima žrtve. Telo su potom samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa i ostatke bacili u Dunav. - Radoje Zvicer je za to šestoricu saučesnika nagradio sa po 35.000 evra - navodi se u optužnici crnogorskog tužilaštva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track