ZAPLENJENO 5.000 EVRA, DVE DUGE I 4 KRATKE CEVI: Pala krimi-četvorka u Prištini pod sumnjom za najteža dela
Foto: Youtube Printscreen

hapšenje

ZAPLENJENO 5.000 EVRA, DVE DUGE I 4 KRATKE CEVI: Pala krimi-četvorka u Prištini pod sumnjom za najteža dela

Crna Hronika -

Prištinska policija saopštila je danas da je uhapsila četiri osobe, članove kriminalne grupe, za koje se sumnja da su izvršili razna krivična dela kao što su "ubistvo u pokušaju", "izazivanje opšte opasnosti", "teška telesna povreda", "podmetanje požara", "prinuda", kao i "posedovanje oružja bez dozvole", prenosi Reporteri.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, hapšenje građana tzv. Kosova D. S. (1980), K. M. ( 1979), H. H. (1960) i T. Š. (1973) je izvršeno na četiri različite lokacije.

Prilikom vršenja kontrola i pretresa na imanjima/stambenim kućama, sprovedeno u cilju prikupljanja materijalnih dokaza, zaplenjeno je 5.000 evra, dve puške duge i četiri kratke cevi, dva vozila, četiri mobilna telefona, kao i metalni alat.

Odlukom nadležnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Prištini, četvorica uhapšenih osumnjičenih su upućena u pritvor. Policija apeluje na sve koji su bili ili su još uvek žrtve umešanosti u predmetna krivična dela, da se jave policiji u najbližim stanicama, ili da se jave na javne telefonske linije.

"Tokom sprovođenja ove policijske akcije, koja je proistekla iz sprovođenja tajnih tehničkih mera uviđaja i nadzora od strane državnog tužioca, osumnjičeni, organizovani kao opasna kriminalna grupa, se terete da su počinili krivična dela kao što su: „ubistvo u pokušaju“. , „nanošenje opšte opasnosti“, „teške telesne povrede“, „podmetanje požara“, „prinuda“ i „posedovanje oružja bez dozvole“. Koristili su oružje sa ciljem zastrašivanja i povređivanja oštećenih.

Žrtve su različitih profila, pri čemu su neke od identifikovanih žrtava direktno napadnute, a zadobile su i fizičke povrede", navode iz tzv. kosovske policije.

Kurir.rs/Kosovo online/Reporteri

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track