PRESUDA ZA UBISTVO NIŠKOG PREDUZETNIKA: Jedan brat osuđen na 20 godina robije, drugi oslobođen
Foto: Privatna Arhiva

Ista presuda doneta i prošle godine

PRESUDA ZA UBISTVO NIŠKOG PREDUZETNIKA: Jedan brat osuđen na 20 godina robije, drugi oslobođen

Crna Hronika -

Viši sud u Nišu osudio je danas ponovo na 20 godina robije Nikolu Mladenovića za teško ubistvo dok je njegov brat Marko oslobođen optužbi za smrt niškog privatnika Draška Ranđelovića. Ista presuda doneta je i prošle godine.

Nikoli je izrečena mera obaveznog lečenja.

- Nema nekog posebnog obrazloženja, to je to. Nema dokaza da je Marko izvršio ovo delo- rekao je danas sudija Ivan Bogdanović.

Prema optužnici Nikola je 8. oktobra pre dve godine usmrtio niškog privatnika Draška Ranđelovića (46) u jednoj od iznajmljenih hala fabrike "Min kopeks" u Nišu. Ista presuda donesena je i pre godinu dana.

Na prvom suđenju, Nikolu je sudija Ivan Bogdanović koji je vodio ovaj proces, osudio na 20 godina zbog teškog ubistva dok je njegovog rođenog brata Marka oslobodio optužbi. Tada nije dato nikakvo obrazloženje za osudu, ali ni za oslobađanje. To nije učinjeno ni danas.

Tog kobnog dana, rečeno je ranije na sudu, Nikola se posvađao sa Draškom i posle toga je došlo do tuče gde je Ranđelović udaren nekoliko puta macolom i sekirom. Policija je našla privatnika oko 16 sati u lokvui krvi.

Braća su u prvom ispitivanju sakrila od policije da su znali za ubistvo već samo da su pokojnog Draška zAtekli mrtvog u hali.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track