OVO JE GREŠKA, JA SAM VEĆ OSUĐEN ZA KOKAIN IZ ARGENTINE: Svedok saradnik u postpku protiv Šarića saslušan posle hapšenja u Zagrebu

poternica

OVO JE GREŠKA, JA SAM VEĆ OSUĐEN ZA KOKAIN IZ ARGENTINE: Svedok saradnik u postpku protiv Šarića saslušan posle hapšenja u Zagrebu

Crna Hronika -

Draško Vuković (46) zvani Ken, nekadašnji saradnik, a kasnije svedok saradnik u slučaju protiv Darka Šarića, uhapšen je juče u Zagrebu po poternici koju je za njim raspisala Argentina 2009. godine, a on je u svojoj prvoj izjavi policiji rekao da je njegovo hapšenje greška!

- Ovo je najverojatnije greška jer sam ja već u Srbiji osuđen u postupku za ovo što mi se stavlja na teret, a Argentina verovatno nije povukla svoju poternicu - izjavio je Vuković u policiji, a kasnije i kod dežurnog istražnog sudije, a prenosi hrvatski Jutarnji list.

On je, inače, uhapšen u subotu u centru Zagreba, u Amruševoj ulici, jer ga Argentina traži zbog 490 kilograma kokaina iz 2009. godine, a informacija da je u glavnom gradu Hrvatske policiji je navodno stigla iz Interpola.

Darko Šarić
foto: Nenad Kostić

Vuković se, međutim, protivi izručenju Argentini i tvrdi kako je u Srbiji već osuđen za to krivično delo, te da je odslužio kaznu za ono za što ga Argentina traži.

Argentina, naime, Vukovića traži zbog 490 kilograma kokaina koji su 2009. pronađeni u jednom stanu u Buenos Airesu, a koji su trebali biti prokrijumčareni u Evropu. Vukoviću se na teret stavlja da je kao član klana Darka Šarića učestovao u pripremi kokaina za transport.

Vuković tvrdi da je on kaznu već odslužio, odnosno da mu se ne može dva puta suditi za isto delo, a radi se i o stvari koja predstavlja pravnu prepreku za izručenje.

Vuković je, takođe, dodao kako je on u postupku u Srbiji protiv Šarića imao status svedoka-saradnika.

(Kurir.rs - Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track