BRAT ARKANOVOG TELOHRANITELJA UBIJEN GREŠKOM? Simeunović mu pucao u glavu u centru BG dan pred Zvonkovo svedočenje (UZNEMIRUJUĆE)
Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva

na današnji dan pre 19 godina

BRAT ARKANOVOG TELOHRANITELJA UBIJEN GREŠKOM? Simeunović mu pucao u glavu u centru BG dan pred Zvonkovo svedočenje (UZNEMIRUJUĆE)

Crna Hronika -

Na današnji dan pre 19 godina u Beogradu je ubijen Dalibor Mateović (29).

Dalibor, rođeni brat nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, Zvonka Mateovića, likvidiran je u bašti kafića u TC "Sremska" u strogom centru Beograda. Za ubistvo počinjeno 6. februara 2004. pravosnažno je na 15 godina zatvora osuđen Željko Simeunović, bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), na čijem čelu je bio Milorad Ulemek Legija.

Tom prilikom teško je ranjen Slaviša Tomić, koga je pogodio jedan metak.

Simeunović je prišao stolu za kojim su sedeli Mateović i Tomić i pucao Daliboru direktno u glavu, a zatim pobegao.

Dalibor Mateović
foto: Printscreen/Youtube/Rudar 7

Policajci koji su se našli u okolini dali su se u poteru, a Simeunović je više puta tokom bekstva pucao na njih. Tom prilikom sa glave mu je spao crveni kačket.

Dalibor Mateović je ubijen dan uoči svedočenja njegovog brata Zvonka pred tadašnjim Okružnim sudom u Beogradu, u postupku protiv optuženih za Arkanovo ubistvo u Interkontinentalu u januaru 2000.

"Osuđen je zbog toga što je ubio Dalibora Mateovića i doveo u opasnost život Slaviše Tomića, na taj način što je došao na terasu navedenog restorana, prišao stolu za kojim je sedeo oštećeni Dalibor Mateović sa oštećenim Tomićem, i sa rastojanja od par metara iz pištolja u pravcu Mateovića ispalio više projektila nanevši mu povrede od kojih je preminuo na licu mesta, dok je istom prilikom, jednim od projektila, pogodio Slavišu Tomića nanevši mu tešku telesnu povredu, nakon čega je trčećim korakom udaljio sa lica mesta", navodi se u presudi, koju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

Željko Ražnatović Arkan, Ljubomir Mihajlović
foto: Puls Asfalta

U medijima se spekulisalo da je prava meta trebalo da bude Zvonko Mateović, kako bi se navodno sprečilo njegovo svedočenje.

Inače, tokom suđenja za ubistvo Mateovića, 14. jula 2017. Simeunović je prilikom izlaska iz marice pokušao da pobegne, ali je brzom intervencijoom zatvorskih stražara savladan.

Dobrosav Gavrić
Dobrosav Gavrićfoto: Đorđe Jovanović

Simeunović je prvi put u žižu javnosti dospeo 2012. godine posle pljačke 11 miliona dinara iz menjačnice na Novom Beograd. Tada je otkriveno da je bio blizak sa Dobrosavom Gavrićem, jednim od optuženih za ubistvo Arkana. Zbog svega navedenog došlo se do zaključka da je Mateović ubijen da bi se sprečilo svedočenje, ali nije razjašnjeno da li je meta bio Dalibor, kao upozorenje bratu, ili je on likvidiran greškom, a da je meta zapravo bio Zvonko.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track