SATAROM UBILI BESKUĆNIKA U NOVOM SADU: Počelo suđenje za teško ubistvo, na optuženičkoj klupi i jedna žena!
Foto: Printscreen/Facebook

viši sud u novom sadu

SATAROM UBILI BESKUĆNIKA U NOVOM SADU: Počelo suđenje za teško ubistvo, na optuženičkoj klupi i jedna žena!

Crna Hronika -

U Višem sudu u Novom Sadu danas je počelo suđenje optuženima da su pre dve godine pijani satarom ubili beskućnika Aleksandra Popovića (34) iz Beograda u napuštenom objektu gde su svi zajedno živeli.

Zločin se, podsetimo, dogodio 30. oktobra 2021. godine u napuštenom objektu gde žive beskućnici u Kineskoj četvrti u Novom Sadu. Na optuženičkoj klupi zbog krivično dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, našli su se Miodrag Mikac, Miša Todorović, Željko Milišina i Zorica Dikić.

jedan od osumnjičnih za ubistvo
jedan od osumnjičnih za ubistvofoto: Printscreen/Facebook

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su sudski veštaci, posiholog i neuropsiholog, čiji je zadatak tokom istrage bio da utvrde da li su okrivljeni u trenutku izvršenja krivičnog dela bili uračunljivi, odnosno da li su sposobni da shvate značaj svog dela i upravljaju svojim postupcima.

Advokat Luka Labus, koji zastupa sestru žrtve obajasnio je za Kurir šta se dešavalo na današnjem suđenju.

- Veštaci su utvrdili da su okrivljeni u trenutku izvršenja dela bili uračunljivi, s tim što je uračunljivost kod okrivljenog Mikca bila bitno smanjena, dok je kod ostalih okrivljenih uračunljivost bila smanjena ali ne do stepena bitnog. U svakom slučaju, svi okrivljeni su u trenutku izvršenja dela bili uračunljivi. U ovakvim situacijama, ostavlja se mogućnost sudu da ublaži kaznu, s tim što sud na to nije obavezan - rekao je advokat Luka Labus.

Advokat Labus
Advokat Labusfoto: Kurir

Sud je odbio druge dokazne predloge odbrane i zakazao iznošenje završnih reči za 17.mart.

(Kurir.rs - D. A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track