UHAPŠENA DEVOJKA (25) IZ SRBIJE U NEMAČKOJ: Za njom je raspisana poternica, preti joj kazna do 10 godina zatvora
Foto: Profimedia

UHAPŠENA DEVOJKA (25) IZ SRBIJE U NEMAČKOJ: Za njom je raspisana poternica, preti joj kazna do 10 godina zatvora

Crna Hronika -

Srpkinja (25) uhapšena je u Nemačkoj po Međunarodnoj poternici koju je raspisao Okružni sud u Luksemburgu!

Srpkinja je, prema pisanju nemačkih medija, uhapšena u petak oko 15.27 sati u stambenoj zgradi u Ulici Jakobštrase u okrugu Burbah.

- Ispred zgrade bila su parkirana dva policijska vozila, a iznutra su odjekivali povici: "Ruke gore! Ostavite to gore!” Ubrzo potom policija je izvela žensku osobu koja je zatečena u stanu u kom je bilo još 12 ljudi - navodi "blaulichtreport" koji je objavio i fotografiju hapšenja naše državljanke.

Inače, policija je upala u zgradu zahvaljujući informacijama koje su imali, a koje su se odnosile na podatke da se Srpkinja krije u toj zgradi.

- Za 25-godišnjim državljaninom Srbije traga se po evropskom nalogu za hapšenje koji je raspisao Okružni sud u Luksemburgu. Sumnja se da je uhapšena devojka član kriminalne grupe koja se bavila provalama i pranjem novca - piše nemački portal i dodaje:

- Navodi se da je grupa počinilaca kojoj je pripadala uglavnom vršila provale i da je bila aktivna na međunarodnom nivou, uglavnom u Nemačkoj i Luksemburgu. Intenzivnom istragom koju su sproveli inspektori Sarlanda ukazali su na to da tražena osoba povremeno boravi u stambenoj zgradi u Sarbrikenu - piše nemački mediji.

Pošto su se inspektori uverili da je žena bila tamo, uz podršku uniformisanih kolega uhapsli Srpkinju sa poternice.

- Prilikom hapšenja nije pružala otpor. Srpkinja je nakon sprovođenja pred okružni sud u Sarbrikenu, odvedena u zatvor u Cvajbriken jer u Sarlandu ne postoji ženski zatvor - naveo je lokalni mediji.

Odatle će uskoro biti izručena Luksemburgu, gde joj preti kazna do deset godina zatvora.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track