LAŽNO SE PREDSTAVILA KAO BIVŠA ŽENA PARTNERA: Tražila uput za psihijatra, da bi mu sud dodelio starateljstvo, FILMSKI OBRT
Foto: Dado Đilas

prvo osnovno javno tužilaštvo

LAŽNO SE PREDSTAVILA KAO BIVŠA ŽENA PARTNERA: Tražila uput za psihijatra, da bi mu sud dodelio starateljstvo, FILMSKI OBRT

Crna Hronika -

Po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici Policijske stanice Zvezdara, doneli su u četvrtak rešenje o zadržavanju osumnjičenih S.L. i M.M. zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja kao i osumnjičenog B.L.

- Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su krivična dela koja su im stavljena na teret učinili na taj način što su osumnjičeni B.L. i osumnjičena S.L. dana 02.09.2022. godine došli u Dom zdravlja Zvezdara, gde se osumnjičena S.L. lažno predstavila kao oštećena A.V. koja je bivša vanbračna supruga osumnjičenog B.L. i tražila pregled kod lekara opšte prakse kako bi dobila uput za pregled kod psihijatra, te je sa tako dobijenim uputom istog dana pregledana od strane psihijatra u Domu zdravlja Zvezdara, koji je sačinio izveštaj i osumnjičenoj zajedno sa njim dao uput za pregled u Institutu za mentalno zdravlje, a koju dokumentaciju je osumnjičena S.L. potom predala osumnjičenom B.L. - navodi se u saopštenju tužilaštva

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nemanja Nikolić

Nakon toga, kako se dodaje, 21.novembra prošle godine, osumnjičeni B.L. je sa osumnjičenom M.M. došao u Institut za mentalno zdravlje, gde se osumnjičena M.M. predstavila kao oštećena A.V. i priložila gore navedeni izveštaj psihijatra od 02.09.2022. godine, gde je pregledana od strane specijaliste koji je u izveštaju konstatovao suicidalni i infanticidni rizik i uputio je u Kliniku za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ na hitno zbrinjavanje, u pratnji osumnjičenog B.L. koji se predstavio kao njen brat.

- Osumnjičeni B.L. je dana 07.12.2022. godine tako pribavljene izveštaje upotrebio pred sudom u postupku koji se vodi radi vršenja roditeljskog prava nad maloletnom decom osumnjičenog i oštećene A.V. - dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni B.L. S.L. i M.M. su u petak saslušani u prostorijama tužilaštva. Istog dana, tužilaštvo je sa osumnjičenima S.L. i M.M. zaključilo sporazume o priznanju krivičnog dela navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, a Prvi osnovni sud je doneo presude kojima je prihvatio predmetne sporazume, osumnjičene oglasio krivima i izrekao im uslovne osude sa utvrđenim kaznama zatvora u trajanju od 6 (šest) meseci i vremenom proveravanja od 3 (tri) godine.

- Istovremeno, na predlog tužilaštva prema osumnjičenom B.L. je od strane Prvog osnovnog suda u Beogradu određen pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a nakon što se sprovedu sve potrebne dokazne radnje biće doneta odluka o daljem toku postupka u odnosu na istog - dpdaje se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track