PRIMER PEDOFILA SA ČUKARICE POTVRDIO: "Slučajevi se ne shvataju ozbiljno!" Igor Jurić otkrio šta napadače dodatno OHRABRUJE
Foto: Kurir Televizija

PEDOFILIJA

PRIMER PEDOFILA SA ČUKARICE POTVRDIO: "Slučajevi se ne shvataju ozbiljno!" Igor Jurić otkrio šta napadače dodatno OHRABRUJE

Crna Hronika -

Na beogradskoj opštini Čukarica nedavno su se dogodila dva napada na maloletnu devojčicu i to od istog čoveka koji je inače već dva puta uhapšen zbog istog krivičnog dela.

Otac devojčice rekao je da se sredinom septembra desio prvi napad na njegovu ćerku od strane NN lica. Ona je tada krenula u školu kada joj je nasilnik prišao, povukao je sa leđa, oborio je, a potom dodirivao.

Ubrzo su naišli prolaznici, od kojih je monstrum pobegao, podigli su je i smestili u autobus. Policija je uhapsila nasilnika, i otac devojčice je pomislio da je ona sada bezbedna.

Pre desetak dana isto lice napalo je četrnaestogodišnjakinju koja je tada bila sa drugaricama i pretilo im ubistvom roditelja. Nasilnik je ponovo uhapšen, ali roditelji strahuju da je opet na slobodi.

O ovom strašnom slučaju govorio je u emisiji Puls Srbije Igor Jurić, aktivista, osnivač fondacije "Tijana Jurić" i direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu.

puls
foto: Kurir televizija

- Kada govoriomo o povratnicima koji počinjavaju isto krivično delo, ti ljudi dobijaju male kazne i završavaju na slobodi. Signali koje smo dobili od institucija da bi u narednom periodu kazne za njih mogle da budu strože ulivaju neku dozu optimizma - rekao je Jurić i dodao:

- Mislimo da pravosudni organi ne shvataju ove slučajeve dovoljno ozbiljno. To napadače dodatno ohrabruje i pojačavaju svoje aktivnosti. S druge strane jako se malo bavimo žrtvama iz razloga što ih uglavnom ne prepoznajemo kao ozbiljne žrtve. Jako je važno da te ljude adekvatno kaznimo. Ako oni dobiju olakšavajuću presudu, onda je to jako poruka za sve nas, a posebno za žrtve ovakvih slučajeva.

03:26

PRIMER PEDOFILA SA ČUKARICE POTVRDIO: BLAGE KAZNE OHRABRUJU NASILNIKE! Jurić: Pravosudni organi ne shvataju žrtve ozbiljno

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track