SUROVI NARKO-DILER HARAO BEOGRADOM: Bežao iz zatvora, ubio policajca, otišao u rat... Ranjen posle filmske potere na Dedinju
Foto: KURIR

SUROVI NARKO-DILER HARAO BEOGRADOM: Bežao iz zatvora, ubio policajca, otišao u rat... Ranjen posle filmske potere na Dedinju

Crna Hronika -

Pre tačno 25 godina posle filmske potere po Dedinju ubijen je Siniša Simić (23) iz Smedereva, dok je tada 46-godišnji Beograđanin Moma Jevtović ranjen u stomak. Tog 21. februara 1998. do obračuna sa policijom došlo je na uglu ulica Vladimira Gaćinovića i Milana Ilića Čiče, na Dedinju, oko pola devet uveče.

U tom trenutku Jevtović se smatrao jednim od najvećih i najpoznatijih beogradskih narko-dilera, dok mu je Simić bio samo pomoćnik. Navodno, na Dedinje su tada išli da isporuče drogu "klijentu".

Prema saopštenju policije, pripadnici MUP blokirali su put vozilu "nisan mikra", u kome su bili Jevtović i Simić. Pri pokušaju bekstva, Jevtović je krenuo unazad udarivši u vozilo policije, posle čega je inspektor u civilu došao do "nisana" i uzviknuo: 'Stoj policija'. Jevtović je, međutim, u tom trenutku potegao pištolj na inspektora, ali je ovaj bio brži i ispalio nekoliko hitaca u pravcu vozila, usmrtivši Simića i ranivši Jevtovića. Policija je u vozilu pronašla paketić heroina i pištolj marke 'sig', kalibra 9 milimetara, sa metkom u cevi.

Meta policijske potere bio je Jevtović, viseštruki povratnik za kojim je bio raspisan veliki broj poternica. On je u avgustu 1997. pobegao iz bolničkog dela Centralnog zatvora gde je izdržavao šestogodišnju kaznu zatvora, uz obaveznu meru lečenja od narkomanije. Njegov advokat je, posle tog bekstva, obavestio sudiju koji je vodio predmet, da se Jevtović nalazi u inostranstvu, odakle mu se navodno javio. Ispostavilo se da je to bila lažna informacija, jer je begunac sve vreme boravio na teritoriji tadašnje Jugoslavije gde je u međuvremenu nastavio da trguje narkoticima.

Jevtović je samo do tada bio osuđivan nekoliko puta na ukupno skoro 40 godina zatvora, ali je zahvaljujući ublažavanju kazni, ali bekstvima uspevao da se domogne slobode.

Između ostalog, Jevtović je ubio policajca, a jednom je ranjen kada mu je metak prošao kroz usta.

On je 1993. godine otišao na ratište, iako ga je preko poternice jurila policija, računajući, kako je izjavljivao na sudu, "da dobrovoljci imaju pravo amnestije". Stariji brat mu je u međuvremenu umro od droge, a on je nastavio po starom.

U beogradskom podzemlju se pričalo da je Jevtović izuzetno surov i smatralo se da je umešan u više ubistava poznatih narko-dilera.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track