DRŽAVLJANIN SRBIJE SILOVAO I BRUTALNO TUKAO ŽENU I NJENU ĆERKU: Stravično nasilje u Ulcinju! Devojčica (16) zatrudnela
Foto: Shutterstock

prema optužnici

DRŽAVLJANIN SRBIJE SILOVAO I BRUTALNO TUKAO ŽENU I NJENU ĆERKU: Stravično nasilje u Ulcinju! Devojčica (16) zatrudnela

Crna Hronika -

Državljaninu Srbije sa Kosmeta, R. V, nastanjenom u Ulcinju, sudiće se zbog silovanja vanbračne supruge i njene šesnaestogodišnje ćerke, koja je ostala u drugom stanju.

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv R. V. za produženo krivično delo silovanje i dva krivična dela nasilje u porodici i porodičnoj zajednici.

R. V. se tereti da je duže od godine više puta prinudio šesnaestogodišnjakinju na obljubu, što je za posledicu imalo trudnoću. U istom periodu od juna 2021. do kraja avgusta prošle godine, takođe uz pretnje, više puta je silovao i majku devojčice - svoju vanbračnu suprugu.

Prema navodima optužnice, R. V. je devojčici i njenoj majci više puta pretio da će ih pobiti ukoliko šesnaestogodišnjakinja odbije da ima seksualne odnose sa njim.

"Iz straha za svoj i živote svoje majke i braće, maloletnica je ostvarivala seksualne odnose sa R. V. koji je u određenim prilikama udarao po glavi i telu govoreći joj kako da ga seksualno zadovoljava", navodi se u optužnici.

Optuženi je devojčici pretio da ne sme da ga ostavi jer će joj, u protivnom, izvaditi oko, slomiti joj ruke i noge ili ubiti.

silovanje
foto: Shutterstock, Ilustracija

"Govorio joj je da želi s njom da ima dete, što je i ostvario seksualnim odnosom koji je za posledicu imao trudnoću maloletnice", navodi se u optužnici.

U istom periodu majka devojčice je pod prisilom morala seksualno da zadovoljava R. V.

Maloletnica i njena majka eskalaciju nasilja R. V. doživele su prošlog ljeta (u periodu od 20. juna do 31. avgusta 2022. godine) kada ih je u više navrata pesnicama tukao po glavi i telu. Najžešće nasilje pretrpele su poslednjih dana avgusta prošle godine kada ih je R. V. u besu bacao na pod i držeći ih za kosu vukao po podu.

Maloletnicu je tom prilikom udario i stolicom u leđa.

Poslednjeg dana avgusta prošle godine, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, R. V. je na ulici, u blizini zelene pijace u Ulcinju, vanbračnu suprugu uhvatio za ruku, počeo da je davi, a zatim ju je odgurnuo.

Pošto je žrtva pala na tlo, R. V. je nastavio da je šutira po glavi i telu.

Prilikom pregleda lekari su kod majke i ćerke konstatovali lakše telesne povrede, krvave podlive u predelu očiju, po telu i krvave ogrebotine po celom telu.

Devojčici je od siline udaraca konstatovano suženje desnog oka.

R. V. je pred državnim tužiocem Crne Gore izjavio da je u Nemačkoj već osuđivan i da je robijao pet godina zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

On je kazao i da je razveden i otac šestoro dece.

Viši sud je R. V. nakon podizanja optužnice produžio pritvor u kojem se nalazi od početka septembra prošle godine.

Za produženo krivično delo silovanje u Krivičnom zakoniku Crne Gore propisana je kazna zatvora od pet do 15 godina zatvora, a za krivično delo nasilje u porodici i porodičnoj zajednici, takođe u produženom trajanju, propisana je kazna zatvora od jedne do pet godina.

(Kurir.rs/Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja