"RASTO, HOĆE BRAT VELJKO DA TI ČESTITA IZLAZAK IZ ZATVORA": Kurir otkriva vezu Belivukovog klana i poznatog repera! ŠOK OTKRIĆE
Foto: Zorana Jevtić, Nikola Anđić

saznajemo

"RASTO, HOĆE BRAT VELJKO DA TI ČESTITA IZLAZAK IZ ZATVORA": Kurir otkriva vezu Belivukovog klana i poznatog repera! ŠOK OTKRIĆE

Crna Hronika -


Stefanu Đuriću je, čim je izašao iz CZ, optuženi Vlade Georgiev poslao poruku "da Veljko Belivuk nije u Srbiji, ali da želi da se čuju"

Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kojoj se sudi za sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje, među prvima je reperu Stefanu Đuriću Rasti čestitao izlazak iz pritvora 27. januara 2021, saznaje Kurir!

- U 16.57 sati Stefana Đurića je pozvao Vlade Georgiev, optuženi pripadnik Belivukovog klana, koji je pre hapšenja bio i menadžer reperu. U tom razgovoru ga je obavestio da će ga "uskoro pozvati preko Vac apa brat Veljko koji trenutno nije u Srbiji". Georgiev je Đurića obavestio i da "brat želi da mu čestita izlazak na slobodu".

Vlado Georgiev na snimanju Rastinog spota
Vlado Georgiev na snimanju Rastinog spotafoto: Printscreen Youtube

Podsetimo, u vreme Rastinog izlaska iz CZ, u kom je bio od 2. oktobra 2020, Belivuk i Marko Miljković bili su u gostima kod Radoja Zvicera u Kotoru. U Srbiju su se vratili 29. januara 2021. i tada su privedeni na aerodromu "Nikola Tesla", ali su ubrzo pušteni.

Još jedan šok

Miljkovićev kum mu bio obezbeđenje

Nikola Spasojević, pripadnik kriminalne grupe i kum Marka Miljkovića koji je u međuvremenu postao svedok saradnik, bio je obezbeđenje Stevana Đurića Raste. Na fotografijama iz maja 2019. vidi se kako Spasojević prati pevača na nastupima. Samo mesec dana pre nego što uslikan sa Rastom, Spasojević je prema sopstvenom priznanju učestvovao u ubistvu Gorana Mihajlović u klanici u Ritopeku, a kasnije njegovo telo u kamionu punom peska prevezao u vikendicu u Surduku. Inače, prema optužnici protiv Belivukovog klana Spasojević je učestvovao i u ubistvima Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića i Nikole Mitića. Takođe on je priznao i da ima veze sa ubistvom škaljaraca Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu, a otkrio je i da je učestvovao u ubistvu Vlastimira Miloševića na šinama i da se zbog toga plašio "da će klan i njega da ubije". Na osnovu priznanja, dogovorio je kaznu od 13 godina zatvora.

Svedok saradnik Spasojević sa Rastom
Svedok saradnik Spasojević sa Rastomfoto: Nemanja Nikolić

Rasta je tokom sudskog postupka priznao krivicu, odnosno da je 600 grama marihuane, pronađene u njegovom stanu, kupio i čuvao za ličnu upotrebu. Tokom istrage protiv Belivukovog klana, otkriveno je da je Georgiev održavao kontak tokom oktobru 2020. sa Rastom i dok je on bio u pritvoru. - Registrovano je čak da je Georgiev krajem oktobra pozvao Rastinu majku i obavestio je da očekuju da će njen sin uskoro da bude saslušan i pušten iz pritvora - otkriva sagovornik Kurira.

Gerorgiev je ranije bio policajac i zvao se Dragan Sekulić, ali je pre hapšenja promenio ime. On i njegova žena, Slađana Sekulić, sumnjiče se da su pripadnici Belivukovog klana. Ovaj bračni par iz Loznice nije učestvovao u ubistvima, već se sumnjiče da su Belivuku obezbedili štek kuću u Tršiću, kao i da su iz jednog stana kod stadiona Partizana osmatrali ulaz i obaveštavali pripadnike grupe da li je policija u blizini.

Slađana Sekulić i Vlado Georgiev
Slađana Sekulić i Vlado Georgievfoto: Nemanja Nikolić

Odslužio kaznu

Stefan Đurić Rasta je, podsetimo, posle hapšenja sa Višim tužilaštvom u Beogradu sklopio sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog je za držanje preko pola kilograma marihuane za sopstvene potrebe osuđen na godinu dana kućnog zatvora. Kako je skoro četiri meseca proveo iza rešetaka, ostatak kazne je proveo kod kuće.

Tokom akcije hapšenja, podsetimo, zaplenjen je i crni džip stranih registarskih oznaka DON, koji je vozio i reper. Nedavno, u spotu koji je snimao, pojavio se na kratko i Georgiev, koji je u međuvremenu pušten da se brani sa slobode. Kurir je juče pokušao da kontaktira repera, ali on nije želeo da odgovori na naša pitanja, pa je preko PR poručio: - Stefan neće davati izjave na ovu temu i eksplicitno se protivi objavljivanju bilo kakvog audio ili video zapisa.

Rastin džip u SBPOK
Rastin džip u SBPOKfoto: Ana Paunković

Međutim, tokom gostovanja u emisiji "Sceniranje" na Kurir TV, Rasta, inače bivši muž pevačice Ane Nikolić, priznao je da je auto zaplenjen od klana njegov, kao i da poznaje Belivuka.

- Velja je ljubav prema istom klubu, ima žena koje navijaju, svi imamo drugarski odnos koji u srcu nosimo. Ne volim da se uplićem u stvari koje ne znam, osetio sam milion nepravdi na svojoj koži, da ljudi osuđuju, a ne znaju puno - rekao je Rasta tada: "Nije prijatno videti svoj džip tamo i da te bilo ko stavlja u kontekst vezan sa policijom".

Rasta izlazi iz Centralnog zatvora
Rasta izlazi iz Centralnog zatvorafoto: Ana Paunković

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Štampano izdanje 02.03.2023.
foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track